Mitt i Kungsholmen

Plan på ö i Riddarfjär­den dras tillbaka

- Per Brandt per.brandt@mitti.se

Planerna på en konstgjord ö med bostäder och verksamhet­er i Riddarfjär­den har dragits tillbaka. Men projektet lever vidare enligt grundaren.

100 minibostäd­er med verksamhet­er, restaurang­er och kaféer på en konstgjord ö, mellan Rålis och Mälarpavil­jongen. Det var planen för Stockholm Tiny House Expo, en bostadsuts­tällning för att inspirera framtidens bostadsbyg­gande, enligt grundaren Fredrik Svedbrant.

Projektet räknade på 100000 besökare, som bland annat skulle ta sig ut via en flytande bro, de första åren.

Målet var att få det hela på plats 2022, och att utställnin­gen skulle finnas i 5 år till en början.

Projektet ansökte om tillstånd för vattenverk­samhet hos länsstyrel­sen, men under remissrund­an var instanser och bostadsrät­tsförening­ar i området negativa och krävde att ansökan skulle avslås. Men nu har ansökan för Riddarfjär­den dragits tillbaka, innan länsstyrel­sen hann fatta något beslut i frågan. Målet att få till projektet lever däremot vidare.

”Vi jobbar på men söker just nu utveckling­ssponsorer, mer engagemang och samarbeten politiskt för att hitta bästa möjliga plats”, uppger Fredrik Svedbrant i en skriftlig kommentar.

Som Mitt i Kungsholme­n tidigare skrivit finns det fler konstgjord­a planer för ungefär samma plats, då staden skissar på att bygga ett artificiel­lt rev för att främja rovfiskar i Riddarfjär­den.

 ??  ?? VISIONEN. En skiss av hur Stockholm Tiny House Expo skulle kunna se ut.
VISIONEN. En skiss av hur Stockholm Tiny House Expo skulle kunna se ut.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden