Mitt i Kungsholmen

Staden är inte ägare till övergivna huset.

PLANEN: Gästspel från kända restaurang­er

- Per Brandt per.brandt@mitti.se

Större meny lagat från det nya uteköket – och gästspel från etablerade Stockholms­krogar.

Glassbrygg­an på Stora Essingen blir restaurang i sommar – och öppnar för gäster även landvägen på utvalda tillfällen.

Förra året drog Amanda Colldén, som bland annat ligger bakom den kända podden ”Alla våra ligg”, igång mini-kaféet Glassbrygg­an på hennes pappas tomt på Sjöstugegr­änd på Stora Essingen, dit man bara kunde ta sig sjövägen.

Nu bygger hon vidare på den satsningen och öppnar restaurang med 24 sittplatse­r på bryggan.

– Vi ska sluta med podden i oktober så det här är mitt nya företag, säger hon.

– Jag älskar att fixa fest, men är noll intressera­d av att driva restaurang egentligen. Men jag vill ha en tropisk oas och försöker få till det.

I det nya uteköket ska hennes kusin brassa maten och på menyn, förutom fika och glass som fanns förra året, väntar ”enkel mat med bra råvaror”.

Planen är att premiäröpp­na i helgen, men då verksamhet­en är väderberoe­nde hänvisas gästerna till instagramk­ontot för senaste informatio­nen.

Nytt för i år är även att de har fått alkoholtil­lstånd och kommer att ha gästspel från etablerade Stockholms­restaurang­er som Racamaca och Jim & Jacob vissa helger. Då krävs bordsbokni­ng och vid de tillfällen­a kommer även landkrabbo­r att kunna sig dit till fots.

Två fullbokade

– Vi har släppt tre tillfällen och två är redan fullbokade. De flesta tycker att det är kul, men tråkigt att man inte kan komma till fots. Men jag hoppas att vi kan lätta på det till nästa år, säger Amanda Colldén.

 ?? FOTO: JENNIFER NILSSON FOTO: JENNIFER NILSSON ?? SJÖVÄGEN. På daglig basis kan man bara komma till Glassbrygg­an sjövägen, men då det är gästspel från andra restaurang­er öppnas det för landkrabbo­r.
NYTT. Amanda Colldén bygger vidare på Glassbrygg­an med en satsning på restaurang.
FOTO: JENNIFER NILSSON FOTO: JENNIFER NILSSON SJÖVÄGEN. På daglig basis kan man bara komma till Glassbrygg­an sjövägen, men då det är gästspel från andra restaurang­er öppnas det för landkrabbo­r. NYTT. Amanda Colldén bygger vidare på Glassbrygg­an med en satsning på restaurang.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden