Mitt i Kungsholmen

Naddebo (C): Slussen har klubbpoten­tial

- Elina Lundberg elina.lundberg@mitti.se

Vill du starta klubb eller livescen vid Centralen eller Slussen? Hör av dig till Stockholms stad!

I stället för att bromsa ska staden göra ett pulserande nattliv möjligt, lovar kulturborg­arrådet.

I en ny plan slår Stockholms stad fast att nattklubba­r och livemusik måste få ta plats i Stockholm. Det ska bli lättare att starta och driva klubboch livescener, med tydligare tillstånds- och tillsynspr­ocesser, och kulturlots­ar som guidar aktörerna rätt.

– Staden måste sluta vara bromskloss och i stället vara en möjliggöra­re. Det är extra viktigt när vi ska få igång det nattklubbs­liv som varit helt nedstängt och tyst under pandemin, säger kulturborg­arrådet Jonas Naddebo (C).

Staden ska också se om man äger mark, till exempel under broar eller på andra undanskymd­a platser, och lokaler som kan användas av kultur- och nöjeslivet. I strategin pekas både Slussen och området runt Centralen ut.

– Finns det nattlivsak­törer som vill satsa så tycker jag att de ska ta möjlighete­n och ställa konkreta förfrågnin­gar om de här platserna till stadens kontor för att se vad som kan hända, säger Jonas Naddebo.

Han tror också att tomma butiksloka­ler och kontor kan skapa nya möjlighete­r för kulturen att ta plats i City och innerstan efter pandemin.

V inte imponerade

Men Vänsterpar­tiets Torun Boucher, vice ordförande i kulturnämn­den är inte imponerad. Ska staden kunna stötta klubbar och kulturaktö­rer måste man sluta sälja sina fastighete­r, anser hon.

– Tensta gymnasium hade varit ett ypperligt ställe att ha saker som låter. Nu säljs det i stället. Det finns många

Det är extra viktigt när vi ska få igång det nattklubbs­liv som varit helt nedstängt och tyst under pandemin.

byggnader runt om i Stockholm som hade kunnat användas men då måste staden vara intressera­d av att ta det ansvaret och inte sälja ut mer, säger Torun Boucher (V).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden