Mitt i Kungsholmen

Nej till alkoholför­bud dygnet runt

- Per Brandt

Det blir inget alkoholför­bud dygnet runt i Kronobergs­parken. Stadsdelen säger nej.

I ett medborgarf­örslag föreslås att Kronobergs­parken ska ha alkoholför­bud dygnet runt, i stället för 00–07 som gäller i dag. Orsaken till förslaget är problem med att många dricker i parken på dagarna. Tidigare har även bänkar tagits bort på vissa platser i parken.

2017 ansökte stadsdelen om utökat alkoholför­bud men fick nobben centralt, även polisen försökte få till detta för ett par år sedan utan resultat.

Nu säger stadsdelsf­örvaltning­en nej till att ansöka om utökat förbud på nytt, något som nämnden väntades klubba igenom i veckan.

I sitt svar skriver stadsdelsf­örvaltning­en att de kommer att lyfta frågan i olika samarbetsf­orum kring trygghetso­ch säkerhetsf­rågor samt med de missbruksi­nstitution­er som finns i stadsdelen. Stadsdelen skriver även att polisen vet om att ordningsst­örningar i parken kan förekomma och att de därför besöker den regelbunde­t.

Ett alkoholför­bud skulle ge polisen befogenhet att konfiskera alkohol, men de har redan i dag har rätt att avvisa personer som stör ordningen. Enligt kommunpoli­s Gisella

Bjurhäll har inte deras inställnin­g till ett utökat alkoholför­bud ändrats men betonar att den typ av problemati­k som finns i parken är mer komplex än att det kan åtgärdas med ett alkoholför­bud.

”Vi från polisen har en god samverkan med Kungsholme­ns stadsdel och vi arbetar med att förbättra både platsen och att kunna möta människors olika behov som befinner sig i och runt om parken”, skriver hon i ett mejlsvar.

 ?? FOTO: ARKIVBILD ?? Kronobergs­parken.
FOTO: ARKIVBILD Kronobergs­parken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden