Mitt i Kungsholmen

Regler för elsparkcyk­lar dröjer

- Johan Thornton johan.thornton@mitti.se

Taxorna för elsparkcyk­lar dröjer. De utlovade parkerings­zonerna kan vara på plats tidigare. Men löftet om en helt uppstyrd situation till sommaren 2021 spricker.

– Tyvärr är det så, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP).

Inför sommaren sa trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) att vi behöver nya regler för stadens elsparkcyk­lar. Dels skulle en taxa införas för att förhoppnin­gsvis få ner antalet fordon på gatorna något. Dessutom skulle parkerings­zoner införas så att en skoter inte kan lämnas varsomhels­t.

Juridiskt krångligt

Men sedan det uppdagats att förslaget juridiskt kunde tolkas på olika sätt var trafikkont­oret tvunget att bordlägga ärendet i april. När det togs upp i nämnden igen den 27 maj handlade det bara om att dra tillbaka det.

– Vi måste bereda ärendet på nytt, dessvärre. Så den taxa vi hade tänkt införa blir inte av förrän tidigast efter sommaren, säger trafikborg­arrådet Daniel Helldén.

Enligt honom var det trafikkont­oret som upptäckte att man formulerat sig på ett sätt som gjorde att skoterbola­gen hade kunnat taxeras dubbelt för sina tjänster.

Hur blir det med de särskilda parkerings­zonerna?

– Det arbetet går vidare eftersom de inte är beroende av ärendet i trafiknämn­den. Just nu håller vi på att, i samarbete med elsparkcyk­elbolagen, titta på lösningar som vi tror kan vara på plats inom kort.

Vi måste bereda ärendet på nytt, dessvärre. Så den taxa vi hade tänkt införa blir inte av förrän tidigast efter sommaren.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? ROPADE HEJ FÖR TIDIGT? Löftet om taxor för elsparkcyk­lar skjuts upp.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ROPADE HEJ FÖR TIDIGT? Löftet om taxor för elsparkcyk­lar skjuts upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden