Mitt i Kungsholmen

Efter ”Let’s dance”– Anis siktar mot EM STOCKHOLM

FULLT UPP. Späckat år för Anis don Demina Det här var det tuffaste jag gjort.

- Kai Martin FOTO: MAGNUS RAGNVID/TV4

Programled­are i Melodifest­ivalen. Finalist i ”Let’s dance”. Jo, det går bra nu för Anis don Demina, just nu aktuell med officiella Em-låten ”Flaggan i topp”.

Ja, det är lätt att citera Petters låt ”Det går bra nu” då man ser hur Anis don Demina plockar poäng efter poäng i framgångsr­acet. Med sin Youtubekan­al hämtar han hem miljoner tittare. Som programled­are för Melodifest­ivalen i våras hade han miljoner tittare. Med sin medverkan i ”Let’s dance”, som tog honom till final, lockade han miljoner tittare.

Pusha landslaget

Nu ska han ena Sverige och pusha svenska fotbollsla­ndslaget under EM med den officiella Em-låten ”Flaggan i topp”, som ska locka miljoner lyssnare.

Receptet?

– Hårt arbete och att ha kul på jobbet. Faktum är att jag har peggat upp för det här i fyra år.

Uppdraget att göra den officiella svenska Em-låten kom i höstas. Bland andra bidrag valdes Anis och Samis låt, den som de har skrivit tillsamman­s med Anders Wrethov, mannen bakom Tusses ”Voices”, det svenska bidraget till Eurovison.

– Vi har jobbat på den sedan dess och filade klart på den helt nyligen, säger Anis om ”Flaggan i topp”, som presentera­des i förra veckan.

Intensiv vår

Anis don Demina har alltså haft en intensiv vår och än mer intensiv blev den av att han gick hela vägen till final i ”Let’s dance”.

– Det tog all tid. I början fanns det lite möjlighet att göra annat. Men ju längre jag gick försvann den möjlighete­n. Det här var det tuffaste jag gjort.

Fotbolls-em drar igång den 14 juni för Sveriges del. Då kommer Anis don Demina sitta limmad framför tv:n. Han hoppas förstås på att ”Flaggan i topp” ska bli en ny, svensk publikfavo­rit.

Hur mycket har ni sneglat på andra landslagsl­åtar till mästerskap.

– Inte jättemycke­t. Men då den var klar tyckte jag att vi har fått fram rätt känsla. Det är ju en låt inte bara för våra egna öron utan för hela svenska folket. Så det känns som om den är nära vår vision, säger han och nämner några favoriter.

– ”När vi gräver guld i USA” och Markoolios ”Mera mål”, men kanske mest ”Samba de Janeiro” som jag kan köra då jag dj:ar.

Soft sommar

Efter den hektiska våren väntar en lite softare sommar med viss ledighet för Anis don Demina.

– Men i höst blir det än mer hektiskt, lovar han hemlighets­fullt.

– Men först ska vi ge ut en EP. 11 juni kommer den med bland annat en tolkning av Lasse Berghagens ”En kväll i juni” och Christian Walz ”Wonderchil­d”. I slutet av juli och i början av augusti ska jag ha semester, åka bort med min flickvän och kanske spela lite padel.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE­R SCHAUZ ?? MOT EM. Anis don Deminas och Sami Rekiks ”Flaggan i topp” är den officiella svenska Em-låten.
FOTO: CHRISTOPHE­R SCHAUZ MOT EM. Anis don Deminas och Sami Rekiks ”Flaggan i topp” är den officiella svenska Em-låten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden