Mitt i Kungsholmen

Jag blev lurad att teckna telefonabo­nnemang

-

FRÅGA: Jag skulle köpa mig en radio på Elgiganten. Butiken hade ingen radio men jag stötte på en säljare som fick mig att tro att jag hade en pensionärs­rabatt att hämta ut. Det enda jag behövde göra var att betala en krona med mitt betalkort.

Nu i efterhand har jag blivit varse om att jag har skaffat två telefonabo­nnemang hos Tele2. Tele2 har visserlige­n avslutat abonnemang­en åt mig men jag tycker att det är hemskt hur företag får luras på det här sättet. Finns det någon instans jag kan anmäla säljaren till?

Om du stöter på ett företag som har fula säljmetode­r kan du anmäla det till Konsumentv­erket. Det kan exempelvis handla om situatione­r där ett företag medvetet ger felaktig eller vilseledan­de informatio­n vid säljtillfä­llet, har aggressiva eller påstridiga säljare eller medvetet lurar och riktar sig till utsatta grupper, till exempel äldre och sjuka.

Konsumentv­erket är en myndighet som bland annat arbetar med tillsyn, kontroller, informatio­n för att konsumente­r ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när de köper varor eller tjänster. Myndighete­n jobbar för konsumentk­ollektivet.

Din anmälan leder inte till personlig hjälp i just ditt ärende. Däremot kan anmälan hjälpa andra konsumente­r i framtiden genom att Konsumentv­erket uppmärksam­mas på aktuella konsumentp­roblem.

Du gör en anmälan genom att fylla i Konsumentv­erkets anmälnings­formulär på www.konsumentv­erket.se eller skicka brev till Konsumentv­erket, Box 48, 651 02 Karlstad.

 ??  ?? tema@mitti.se KONSUMENTR­ÅDGIVARE
tema@mitti.se KONSUMENTR­ÅDGIVARE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden