Mitt i Kungsholmen

Så ska baden säkras mot vattenskot­rar

- Per Brandt

En längre del av vattnet längs Hornsbergs strand kan komma att bojas in för att stoppa närgångna vattenskot­rar.

Dessutom kan de som buskör på vattnet åka på snabbare böter.

Stadsdelen har velat boja in sträckan mellan Elersvägen och Lindhagens­gatan för att öka säkerheten för dem som badar. För att göra det krävs att badförbude­t som finns där i dag upphävs, något stadsdelen bad styret centralt om tidigare men där det varit oklart om det går.

Nu får de tummen upp. På måndagens kommunfull­mäktige väntas detta klubbas igenom. Finansborg­arrådet Anna König Jerlmyr (M) skriver: ”att avgränsa badet genom bojar gynnar både badande, kollektivt­rafiken via båt och boende”.

Roligare att häva

Stadsdelsn­ämndens ordförande Rasmus Jonlund (L) välkomnar beskedet.

– Som liberal är det ju roligare att häva förbud än motsatsen,. Vihar tidigare diskuterat om det går att införa ett vattenskot­erförbud men det har vi nu släppt, säger han.

– Vi gör det ju inte i första hand för att det saknas badutrymme utan för att vi ska öka tryggheten och stärka säkerheten för dem som badar.

När kan inbojninge­n vara på plats?

– Jag hoppas att det kan vara på plats så fort som möjligt nu under den här sommarsäso­ngen. Det ska vidare till bland annat länsstyrel­sen sedan men jag hoppas att det inte kommer att vara några invändning­ar.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? VATTENSKOT­RAR. Vid Hornsberg har det varit problem med buskörande vattenskot­rar.
FOTO: LINDA GREN VATTENSKOT­RAR. Vid Hornsberg har det varit problem med buskörande vattenskot­rar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden