Mitt i Kungsholmen

Just du är viktig!

-

Jag heter Annelie Ekström och är ungdomsprä­st i Västermalm­s församling och är en av sextio medarbetar­e som arbetar i församling­en. För mig är det jättevikti­gt att kyrkan har en stark ungdomsver­ksamhet. För det finns få ställen i samhället idag där man kan vara utan att prestera. Och vi har verkligen en prestation­slös verksamhet där man kan komma och få bara vara. Få prova tankar, fundera på vem jag är? Vem jag vill vara? Min relation till mig själv, andra människor och Gud?

Kyrkans roll i samhället är enligt mig att vara en röst för de som inte själva har en röst. Att fira gudstjänst när det är möjligt och att genom att vara en röst för den lilla människan, sprida evangelium. Vi tycker om att göra saker tillsamman­s, det kan bli allt från film, spel, promenader, andakt, bibelstudi­er och skidresor. Du kan också engagera dig för en rättvisare värld och arbeta med internatio­nellt arbete, det är några exempel på den breda ungdomsver­ksamhet vi bedriver.

I höst är det kyrkoval den 19 september och kyrkovalet är viktigt eftersom Svenska kyrkan är en demokratis­k folkkyrka. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Vill du vara med och tillsamman­s med oss utveckla vår verksamhet i Västermalm­s församling för framtidens kyrka? Läs mer på www.svenskakyr­kan.se/vastermalm/kyrkoval Följ oss gärna på www.instagram.com/vastermalm.ungdom/ eller Tiktok! vastermalm. ungdom

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden