Mitt i Kungsholmen

”Bassängbad och padel – ni förstår hur kul jag har”

- Prata med mig! eva.radakovits @mitti.se EVA RADAKOVITS Redaktions­chef

Sa förutom klor luktar han katt-andedräkt.

Mitt liv är indränkt i klor just nu. Mannen har ont i ryggen och simmar bort sina besvär. Så badrummet stinker konstant av klor från handdukar på tork. Det gör för övrigt han också.

Katterna gillar det. Vet inte vad det är med klor och katter, men så fort någon av oss badat i klor trycker de in nosen i håret och börjar liksom tugga på hår och hårbotten, höga av klor.

Som den kattmännis­ka mannen är, får de hållas. Så förutom klor luktar han kattandedr­äkt. En inte alltid angenäm kombo.

På jobbet snackas det också bara klor. Kollegan är galen i klorbad och vi dokumenter­ar varje liten öppning av baden, intervjuar alla badglada, planerar in sommarläsn­ing med bad och lyckliga dagar vid stans bassänger.

Bassängbad och padel. Ni förstår hur kul jag har på jobbet.

Men nu anar jag ändå en ljusning. Kollegan är nämligen redaktör för den stora badartikel du hittar i det här numret. 25 bad runt om i länet, de allra finaste, roligaste naturbaden vi stockholma­re har att erbjuda varandra. Baden man gärna åker en omväg till för att få en riktigt härlig dag med värmande sol, krispiga dopp, kanske en glass och lite padel på stranden (nja, inte padel för mig, men paddla på ni andra).

Ta det varligt i vattnet dock, det är långt ifrån alla som varit lika hurtiga som dem man sett i ens sociala medieflöde­n den här vintern och badat sig rosiga i mössa bland isflaken.

Lyssna på Livräddnin­gssällskap­et: Att simma 200 meter i en bassäng är en sak. 200 meter i öppet vatten en helt annan. Särskilt om man inte övat simtag på ett drygt år.

Så ger du dig ut, simma längs med stranden i början hellre än rakt ut. Njut av sommarens bad, men ta hand om dig och varandra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden