Mitt i Kungsholmen

Vem mår bra av att leva i nuet hela tiden?

- LOUISE BORNHALL Redaktör Prata med mig! louise.bornhall @mitti.se

Kom ihåg – det är okej att längta efter vintern!

HELGENS KÄNSLA

GLAD. Över att ha lagom mycket planer i sommar – saker och ting blir ju ändå sällan som man tänkt sig.

Lev i nuet, njut av varje sekund, fånga dagen och var för bövelen lite spontan! Det är budskap som samtiden gärna nöter in i oss, i allt ifrån massproduc­erade skyltar som ska se gulligt hemgjorda ut i inrednings­butiker till tips och goda råd från din kompis som osar mindfulnes­s på långa vägar.

Men ärligt talat, vi har levt i en värld där coronapand­emin varit verklighet i en bra bit över ett år. Det måste väl ändå ha fått även de grövsta carpe diem-anhängarna att inse att det inte alltid är så härligt att leva i nuet? Jag tror faktiskt att vi stundtals mår bättre av att dagdrömma oss iväg till bättre tider.

Visserlige­n är livet här och nu, framtiden vet vi ingenting om, något ovan nämnda pandemi sannerlige­n har påmint oss om. Man kan såklart inte gå runt och vänta på att livet är något som ska ske i höst eller om tio år, men det är också helt okej att tycka att en ganska tråkig tisdag är en ganska tråkig tisdag, varken mer eller mindre.

Och spontanite­t, som så ofta höjs till skyarna, i all ära – ni känner igen foton på spontana fikor, kvällsdopp, loppisrund­or och annat från sociala medier. Redan i början på maj började artiklar med budskapet om fullbokade sommarorte­r i Sverige avlösa varandra. Taskigt läge för den som tänkt ta dagen som

den kommer i industrise­mesterns tid.

Själv tänker jag plocka russinen ur kakan i sommar – leva i nuet när badvattnet har den sällsynt perfekta temperatur­en, och tänka på bättre tider när picknicken snarare blir en festmåltid för myggen än för mig. Med det önskar jag glad sommar, och kom ihåg – det är okej att längta efter vintern!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden