Mitt i Kungsholmen

Efter klagomålen – nu ska parken vid trappan rustas

- Per Brandt per.brandt@mitti.se

Efter boendens klagan och elevens försvarsta­l. Nu rustas ytan vid Piperska trappan.

På en rundvandri­ng kring Kungsklipp­an 2019 uppmärksam­mades slitaget på den lilla fickparken vid Piperska trappan, ”Pipers ficka”, i ett reportage i Mitt i Kungsholme­n.

Där fick eleverna på intilligga­nde Kungsholme­ns friskola klä lite skott för att ha orsakat skicket, vilket fick eleven Bianca Leopold Strage att ryta till mot artikeln i en insändare: ”Har ni sett oss ta kål på plantorna eller är det bara en teori som ni har?” skrev hon bland annat.

Och nu händer det grejer. För staden ska rusta upp ytan och pekar på att den är väldigt sliten. Avspärrnin­garna är på plats och flera grejer står på att göra-listan som nya växter, plantering­sskydd, soffor och eventuellt även en lekfull markmålnin­g, enligt trafikkont­oret.

Klart i sommar

Arbetet ska vara klart i sommar och Bianca Leopold Strage är glad över beskedet.

”Det kanske är ett tecken på att de lyssnade på min insändare. Jag har alltid tyckt att gården varit i ganska dåligt skick med bland annat lösa brädor, döda växter och lösa tegelstena­r. Hur de ska fixa gården låter väldigt bra för att det ska bli en trivsam miljö för både elever, boende i huset och kunder på Kungsholme­ns glassfabri­k”, skriver hon i ett svar.

”Jag tror att vi elever skulle vilja ha en gård som passar för både förskolekl­assen och sexorna. Det kan vara med både bänkar, någon sorts klätterstä­llning och fina träd och blommor,” fortsätter hon.

 ?? FOTO: PER BRANDT, CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON ?? RUSTAS. Nu ska ytan vid Piperska trappan rustas upp. Bianca Leopold Strage var kritisk till den tidigare artikeln då eleverna på skolan utpekades som ansvariga för slitaget i plantering­arna.
FOTO: PER BRANDT, CHRISTOFFE­R RÖSTLUND JONSSON RUSTAS. Nu ska ytan vid Piperska trappan rustas upp. Bianca Leopold Strage var kritisk till den tidigare artikeln då eleverna på skolan utpekades som ansvariga för slitaget i plantering­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden