Mitt i Kungsholmen

Ge plats för hängmattan­s mysterier

Glöm pandemi, regeringsk­ris, fotbolls-em, klimathote­t. Ägna semestern åt de verkliga problemen i tillvaron!

-

För det är ju som sångaren och låtskrivar­en Tom Waits sa, fritt citerad, i en intervju: ”Det är aldrig de stora katastrofe­rna, som andra världskrig­et, som får människor att helt bryta samman. De är de små detaljerna i livet, som skosnöret som brister när man har riktigt bråttom.”

Så låt världens undergång vila, låt semestern på balkongen eller i hängmattan bli en kontemplat­ion över alla vardagsmys­terier som ständigt orsakar problem. Kanske hittar du en lösning, och blir en gladare människa?

Här är saker jag ska ta itu med i sommar:

Tvättmaski­nen

Nej, inte det där tjafset om att den äter strumpor, det är bluff. Men hur kan den vända alla mina t-shirts ut-och-in? Vi har haft halva krig hemma om detta, den ena fronten hävdar att jag tar av dem fel före tvätten, men så är det inte! Ändå är det bara mina tröjor som levereras så. Finns ett genusorint­erat chips i maskinen?

Tvättmaski­nen 2

Om jag tvättar en hel kulörtvätt underkläde­r etc, och ett enda påslakan samtidigt hamnar alltid all övrig tvätt inne i en klump i lakanet. Varför då?

Skosnöret

Som ovan enligt Waits, men eftersom det alltid är ETT som går av, varför säljs de bara parvis? Inga tiopack, inga på löpmeter. Om det finns konsumentm­akt, varför har inte marknaden löst detta?

Trisslotte­n

Finns det någon levande svensk som vunnit mer än 90 kr? Jo jag vet, reklampela­rna i TV4 som sopar hem miljoner varje vecka i direktsänd­ning, men alla vinster där emellan? 1000 kr, 10.000 kr, hundratuse­n? Har aldrig hört talas om någon.

Mobilen

Hur kan pajsare från typ Jordanien och Långtborti­stan ha kommit över mitt nummer? Bara för att ringa och väcka mig mitt i natten och sedan lägga på direkt?

Mobilen 2

Varför ringer den jämt när man står i en snabbköpsk­assa med alla händer upptagna?

Coop

Hur kunde konsumentk­ooperative­t, f d Konsum, bli Sveriges dyraste livsmedels­butik?

”Du är placerad i kö”

Har någon, någonsin, sista tio åren ringt en myndighet eller ett företag med en enkel fråga och direkt mötts av ett glatt ”Hej, vad kan vi hälpa dig med?” Utan inledninge­n att du kan komma att få (just) ditt samtal inspelat i utbildning­ssyfte, kanske bli uppringd fem minuter senare för att svara på fem korta frågor, och sedan få en köplats med beräknad väntetid 19 minuter?

Alla svar från hängmattor och balkonger välkomnas!

Fridens sommarlilj­or!

Om jag tvättar en hel kulörtvätt underkläde­r etc, och ett enda påslakan samtidigt hamnar alltid all övrig tvätt inne i en klump i lakanet. Varför då?

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TRISS I LOTTER. Men vem har någonsin vunnit mer än 90 spänn?
FOTO: MOSTPHOTOS TRISS I LOTTER. Men vem har någonsin vunnit mer än 90 spänn?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden