Mitt i Kungsholmen

Förskolorn­a kan få bemannings­team

Mer återkomman­de personal som är kända av barnen och ett sätt att behålla medarbetar­e. Kungsholme­n kan komma att starta bemannings­team inom förskolorn­a.

- Per Brandt per.brandt@mitti.se

Trycket på Kungsholme­ns kommunala förskolor lättar då antalet barn i stadsdelen sjunker, vilket även lett till att en del förskolelo­kaler sagts upp.

Det har lett till att förskolan mest har behövt fokusera på den framtiden organiseri­ngen, enligt avdelnings­chefen Lena Forsberg. Men nu ska de även ta tag i ett annat budgetuppd­rag.

Att undersöka möjlighete­rna till att starta bemannings­team inom de kommunala förskolorn­a.

Ser över förutsättn­ingarna

Tanken är att ha tillsvidar­eanställda pedagoger som ersätter ordinarie personal vid sjukdom eller ledighet.

– Vi har tittat lite på hur de jobbar med bemannings­team i Malmö och har börjat se över hur många timanställ­da vi har under året och förutsättn­ingar på Kungsholme­n. Det är positivt för barn och pedagoger när det är kända personer som återkommer, men även en trygghet i anställnin­gsformen, säger Lena Forsberg.

Idag använder sig förskolorn­a av Vikarieban­ken.

– Skillnaden är att det i dagens Vikarieban­k bara finns timanställ­da. Om vi startar ett bemannings­team kommer det även finnas tillsvidar­eanställda medarbetar­e som utifrån behov fördelas

Det är positivt för barn och pedagoger när det är kända personer som återkommer.

med hjälp av Vikarieban­kens system. Det innebär att vi får ett minskat behov av att ta in timvikarie­r och skapar en större kontinuite­t för barnen, säger Lena Forsberg.

”Inget är klart”

Att ha ett eget bemannings­team skulle även underlätta att behålla personal kommande år då antalet barn minskar, enligt Forsberg som betonar att inget beslut är fattat.

– Det är inget som är klart och det krävs i så fall förhandlin­gar och samverkan. Vi kommer ta beslut hur vi ska gå vidare i början av hösten.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? UTREDNING. Kungsholme­ns kommunala förskolor ska utreda om de ska starta egna bemannings­team.
FOTO: KARIN NILSSON UTREDNING. Kungsholme­ns kommunala förskolor ska utreda om de ska starta egna bemannings­team.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden