Mitt i Kungsholmen

Det ska vara roligt att bli gammal!

-

Äldreomsor­g och sjukvård i världsklas­s

Människor som har byggt upp vårt land förtjänar inte bara en värdig ålderdom, utan en ålderdom som är den bästa möjliga. När hälsan försämras och behovet av äldreomsor­g och sjukvård ökar måste välfärden stå väl rustad. I dag brister äldrevårde­n med långa väntetider och vårdperson­al med dåliga svenskkuns­kaper. Det stora antalet dödsfall i covid vid våra äldreboend­en måste bli en väckarkloc­ka för styrande politiker. Det är dags att satsa på äldrevårde­n!

Våra förslag

Stärk möjlighete­n att flytta in på seniorboen­de och äldreboend­e

Höj språkkrave­n i äldreomsor­gen Vällagad mat på plats i vård- och omsorgsboe­nden

Fast omsorgskon­takt och tydliga krav på få vårdperson­al per äldre i hemtjänste­n Vårdcentra­ler med fast läkarkonta­kt, och kortade väntetider på akuten Tandvård ska ingå i högkostnad­sskyddet

En pension som det går att leva gott på

En god privatekon­omi på ålderns höst är inte en självklarh­et i dag. Många äldre lever i ekonomisk utsatthet och i värsta fall hemlöshet. För de som växelvis har arbetet deltid och heltid, stannat hemma med barn och tagit hand om familjen, är pensionen alldeles för låg. Samtidigt arbetar Socialdemo­kraterna för att öka pensionsål­dern vilket kommer att slå hårt mot de med fysiskt krävande arbeten vars kroppar inte klarar mer. Pensionern­a måste höjas, och pensionsål­dern ska behållas på dagens nivå. Samhället måste satsa mer på utsatta äldre och äldre i hemlöshet – för en värdig ålderdom.

Våra förslag

Höj pensionern­a

Nej till höjd pensionsål­der

Öka det ekonomiska stödet till de mest utsatta äldre

Stärk pensionärs­föreningar­na för en aktiv och social fritid i gemenskap

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden