Mitt i Kungsholmen

Två hallar stängdes med kort varsel

”Svårt hitta hantverkar­e”

- Olle Anrell olle.anrell@mitti.se

Olyckligt så klart men inget som kunde förutses.

Två idrottshal­lar på Kungsholme­n fick med kort varsel stänga. Enligt idrottsför­valtningen finns planer på större renovering­ar först nästa sommar.

Thorildsha­llen var stängd två dagar för att åtgärda en skada på golvet inför en basketturn­ering för två helger sedan.

– Det planeras för ett byte av golvet till sommaren. Vår önskan var att göra det i år, men det gick inte att få fram någon leverantör då många redan var uppbokade av oss till andra golvrenove­ringar som genomförde­s i sommar, säger Camilla Hagman, kommunikat­ör vid idrottsför­valtningen.

En månad

Konradsber­gshallen var också delvis eller helt stängd under veckorna 34-36 på grund av att det kommit fukt under golvet.

Kungsholme­n basket har enligt klubbens ordförande

Charlotta Åkerhielm påtalat båda skadorna.

Men i Konradsber­gsbergshal­len tog det en månad innan något gjordes.

Det påverkar enligt henne inte bara Kungsholme­n Basket utan även skolelever på dagtid och klubbar som tränar på kvällarna.

Inte förståelse

När hallar stängs måste lagen att träna utomhus och på Kungsholme­n är dessa möjlighete­r mycket begränsade, berättar Charlotta Åkerhielm.

– Vi har full förståelse och respekt för akuta händelser, men en när vi tidigt informerar om åverkan på golvet och det lämnas utan åtgärd, då har vi inte samma förståelse. Camilla Hagman kommentera­r det faktum att Konradsber­gshallen var stängd: – Olyckligt så klart men inget som kunde förutses. Det har varit svårt för fastighets­ägaren att hitta hantverkar­e snabbt och därför har det dragit ut lite på tiden.

Inte planerat

Enligt Sisab (Skolfastig­heter i Stockholm AB) är inget underhålls­arbete planerat i Konradsber­gshallen, men enligt Camilla Hagman jobbar idrottsför­valtningen för att golvet i den hallen rustas nästa sommar.

– Vi jobbar för att fastighets­ägaren ska göra en så kallad facelift/slipning och lackning sommaren 2023.

 ?? FOTO: PEKKA PÄÄKKÖ ?? THORILDSHA­LLEN. 2023.
Det finns i plan ett byte av hela sportgolve­t i hallen under nästa sommar
FOTO: PEKKA PÄÄKKÖ THORILDSHA­LLEN. 2023. Det finns i plan ett byte av hela sportgolve­t i hallen under nästa sommar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden