Mitt i Kungsholmen

Knappast en plats för möten

RISKABELT. Dags att bredda slimmad väg

- Olle Anrell

I samband med att det pågår en massa arbeten i området vill vi passa på att göra det bättre.

KUNGSHOLME­N

Ett större arbete för bättre gång- och cykelvägar är på gång på hela Kungsholms strandstig. Snart ska även en mindre del av sträckan vid Kungsbron fixas till.

Ambitionen att göra det bättre för cyklister och fotgängare längs med strandprom­enaden har Mitt i Kungsholme­n berättat om förr.

Bland annat den omtalade planen på att stuva om längs strandstig­en, mellan Inedalsgat­an och Grubbensda­mmen så att cykelbanan där går upp i parken.

Tjänstemän­nen arbetar vidare med de planerna.

Nära varandra

Nu har staden även tagit ett genomföran­debeslut om att fixa en annan del av sträckan längs med vattnet – nämligen de cirka 150 metrarna från Kungsbron till Pipersgata­n.

Där ska den smala gångoch cykelbanan breddas nästa höst.

– Det är svårt att mötas och man hamnar väldigt nära varandra. I samband med att det pågår en massa arbeten i området vill vi passa på att göra det bättre, säger Björn Jerbic vid trafikkont­oret.

Passa på

Han kallar det för ett mindre ”passa på–projekt”.

Det är nämligen så att eftersom fastighets­kontoret bygger om tekniska nämndhuset används en del av parken mellan vattnet och byggnadern­a för att inrymma transportv­ägar, byggbodar och material.

Innan stadsdelsf­örvaltning­en hinner återställa denna yta vill trafikkont­oret fixa till gång- och cykelbanan nedanför.

– Så att man inte kommer och gräver på samma ställe flera gånger, säger Björn Jerbic.

I dag är gång- och cykelbanan runt fyra meter bred på den lilla sträckan.

Leds runt

Exakt hur mycket bredare den blir kan staden inte svara på i nuläget.

Det ska dock gå att cykla och gå vid den aktuella sträckan även under arbetet genom att cyklister och fotgängare leds runt.

3,5 miljoner kronor är budgeten för projektet mellan Pipersgata­n och Kungsbron. Sträckan efter Pipersgata­n och bort mot Grubbensda­mmen har man inte tittat mer på än.

 ?? FOTO: OLLE ANRELL ?? PLATS FÖR MÖTE? Här är ytorna underdimen­sionerade för både fotgängare och cyklister. Längs sträckan finns även problem med sikt och fasta hinder.
FOTO: OLLE ANRELL PLATS FÖR MÖTE? Här är ytorna underdimen­sionerade för både fotgängare och cyklister. Längs sträckan finns även problem med sikt och fasta hinder.
 ?? ?? olle.anrell@mitti.se 08-550 552 11
olle.anrell@mitti.se 08-550 552 11

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden