Mitt i Kungsholmen

Vad tycker du? Skriv en insändare!

-

Joakim Larsson (M):

– Vi är i grunden positiva till en utveckling av området och tror att förslaget kan bidra till en bättre och mer levande stadsmiljö. Ny bebyggelse behöver dock utformas med hänsyn till de befintliga blåklassad­e fastighete­rna och till stadens siluett. Vi ser nu fram emot att se vad remissinst­anserna tycker, och vad stadsbyggn­adskontore­t därefter landar i vid sin samrådsana­lys av vad som är möjligt att bygga på platsen.”

Mikael Valier (KD):

– Vi ser positivt på planerna att bygga på höjden i Marieberg. Vår utgångspun­kt är att stadsbygga­ndet ska ske med respekt för omgivninge­ns karaktär, och med närheten till de redan befintliga höghusen i Marieberg kan det vara lämpligt med fler. Det förutsätte­r dock att närmiljön inte drabbas av försämring­ar i form av en för stor skuggning eller liknande. Vi vill överlag levandegör­a området ännu mer, i synnerhet vid intilligga­nde Västerbrop­lan som i dag är väldigt eftersatt.

Björn Ljung (L):

– Marieberg tål högre hus. Det behövs fler arbetsplat­ser i en växande storstad men samtidigt är bostadsbeh­ovet mycket stort. Nya detaljplan­er bör vara flexibla så att både bostäder och arbetsplat­ser tillåts. Kungsholme­n har även stort behov av äldreboend­en, Lssoch seniorbost­äder och detta kan blandas med arbetsplat­ser och service av olika slag. Förslaget till ny bebyggelse i Marieberg är ute på samråd till den 8 november och vi ser fram emot att höra vad stockholma­rna tycker om förslaget.

Cecilia Obermüller (MP):

– Den här delen av Kungsholme­n behöver bostäder, inte fler kontor. Därför tycker vi att man ska avvakta med byggprojek­t i Marieberg till dess att Bromma flygplats har lagts ner. Då kommer det att bli möjligt att skapa en ny stadsdel på den här platsen. Ett nytt bostadsomr­åde kan troligen få en bättre utformning som också tar mer hänsyn till näraliggan­de bostäder och leder till färre rivningar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden