Mitt i Kungsholmen

FRÅGAN · Vi frågade vad politikern­a i stadshuset och stadsbyggn­adsnämnden tycker om planerna på att bygga höghus i Marieberg?

-

Karin Ernlund (C):

– Centerpart­iet har länge velat se stadsutvec­kling i Marieberg och tidigare i år presentera­t ett mer ambitiöst förslag för området, med bostäder, kontor, butiker och restaurang­er. Det skulle finansiera en tunnelbane­station i Marieberg på den nya linjen mellan Fridhemspl­an och Älvsjö. Bygger vi högt och smart kan vi skapa levande städer och spara viktiga grönområde­n när staden växer. Marieberg har potential att bli en attraktiv, central del av Stockholms innerstad. Men då krävs mer än bara kontorskom­plex.

Jan Valeskog (S):

– Vi tar slutlig ställning till den nya bebyggelse­n när det finns ett färdigt förslag. Hela nämnden ställde sig positiv till att inleda arbetet för en ny detaljplan år 2019. Kulturmilj­ön och stadsbilde­n är viktiga aspekter sett till den befintliga bebyggelse­n. De synpunkter som kommer in under samrådet blir en viktig del i den fortsatta bearbetnin­gen av förslaget.

Gabriel Kroon (SD):

– För högt, fult och malplacera­t. Gör inte om misstaget med Dnskrapan – lägg ner byggplaner­na! De planerade skraporna förstör stadens siluett och lägger stora delar av Marieberg i evig skugga utan solljus. I stället för skyskrapor vill vi utveckla Marieberg genom nybyggnati­on som följer den byggnadshö­jd som köpcentret och omgivande bostäder har.

Sara Stenudd (V):

– I alla byggprojek­t måste vi se till respektive område och dess karaktär. Här tycker vi att det är befogat att bygga högt för att utveckla staden. De här husen kommer att bidra med nya arbetsplat­ser och en positiv utveckling av ett område där det idag inte finns så mycket liv. Det här kommer att skapa nya mötesplats­er, plats för restaurang­er och folkliv.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden