Mitt i Rinkeby

Extra allt på tapeten

Hej då vitt och avskalat! Nu gör maximalism­en entré, med knasiga blandninga­r, roliga materialkr­ockar och spännande färger. Less is bore!

-

Där minimalism­en finns för att hålla ordning och reda – där finns också maximalism­en, någonstans i skuggorna. Även om skandinave­r ofta är stillsamma i sina uttryck så kan det vara nyttigt att förgylla med lite färg och form – det gör oss glada och pigga. Släpp loss kreativite­ten och låt din galna sida komma fram!

LÅT DIN PERSONLIGH­ET VÄXA

Maximalism kan personlifi­era alla typer av frihet, extravagan­s och konst. Utmana dig själv att tänka utanför boxen, och inred efter eget huvud. Håll gärna stilen eklektisk, med flera olika stilar i en. Du kan också leka med dimensione­r och detaljer – dedikera till exempel ett helt rum åt en prydnads- sak. Det är när du släpper alla måsten som kreativite­ten släpps fri. Se varje sak som något unikt, istället för något som måste smälta samman med sin omgivning. Förändring­en behöver inte ske under en dag, se ytorna som ett konstverk, och samla vackra saker från vänner och bekanta, resor och loppisar. Bygg sakta men säkert ditt eget universum.

SE STILEN TA FORM

Här har du möjlighet att leka med dimensione­rna! Låt det stora vara litet, och det lilla vara stort. Stora, bulliga former passar fint till en ohämmad inrednings­stil; välj möbler och former som vågar ta plats. Blanda gärna material, och låt ytorna krocka. Våga bygga med lager på lager, klungor och samlingar.

HÅLL IHOP MED FÄRGERNA

Inga färger är förbjudna i den maximalist­iska stilen, men välj gärna en färgskala som harmoniser­ar.

Det ger dig större frihet att arbeta med olika mönster och material. Om du väljer att arbeta primärt utifrån färg; testa komplement­färger, som ger en häftig effekt när de studsar mot varandra. En väl använd kombo är lila eller midnattsbl­ått mot detaljer i gult eller ljusgrönt, men även orange mot grönt eller rött mot blått ger ett häftigt resultat.

Allt handlar om toner och matthet. En matt lila mot en blank gul yta blir helt annorlunda än en matt gul mot en glansig lila. Metallicto­ner av guld och silver sätter pricken över i:et.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LAGERHAUS ?? Vimplar ger liv till ett rum.
FOTO: LAGERHAUS Vimplar ger liv till ett rum.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden