Mitt i Rinkeby

Gemenskap skapas under blockparty

- Jonas Carlsson

Många ungdomar samlades för att delta i Västerort blockparty i Husby förra helgen. Basketturn­ering, fotbollstu­rnering och konserter var några av aktivitete­rna. Men framförall­t var det ett tillfälle för att känna gemenskap.

– Det är kul att se att folk dyker upp. Det här betyder mycket för ungdomarna, de får känna samhörighe­t, säger Wena Alem från den ideella föreningen All in one, en av arrangörer­na till Västerort block party.

På sommaren är många ungdomar lediga.

– Det är grundat för att ungdomar ska ha något roligt att göra på sommaren, säger Wena Alem.

All in one anordnade en Streetbask­etturnerin­g för tjejer. Syftet var att ge tjejer mer utrymme till att göra saker tillsamman­s, eftersom föreningen anser att det är lätt att det offentliga rummet blir ett rum för killarna.

– Det är svårt för tjejer att ta plats, säger Wena Alem.

Tidningen var på plats när finalen spelades och vinnare blev Squad som besegrade Ninas änglar med siffrorna 41 mot 37. Crystel ”Bella” Bittar blev utsedd till turneringe­ns bästa spelare, det var första gången som hon deltog. Men det var tredje året i rad som Squad vann turneringe­n.

– Vi är både snabba, bra på att skjuta och kan attackera, säger Crystel Bittar.

När basketturn­eringen var slut började folk bege sig till konsertomr­ådet där flera artister från olika delar av Sverige och Danmark fanns på plats. Men det var inte enbart nöjen för ungdomarna. Flera organisatö­rer tog tillfället i akt för att möta besökarna. Jobbtorg unga Kista och Vällingby fanns på plats för att upplysa om sin verksamhet med att förmedla jobb.

– Vi har fångat upp några ungdomar här. Det är inte många som känner till jobbtorget, säger Nadia Mohamed från Jobbtorg unga.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? BASKET. Laget Squad försöker ta bollen från Ninas änglar som skyddar bollen.
FOTO: JONAS CARLSSON BASKET. Laget Squad försöker ta bollen från Ninas änglar som skyddar bollen.
 ??  ?? BÄST. Crystel Bittar blev utsedd till bästa spelare under basketturn­eringen.
BÄST. Crystel Bittar blev utsedd till bästa spelare under basketturn­eringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden