Mitt i Rinkeby

Vill låta unga fixa till Spångadale­n

- Sofia White sofia.white@direktpres­s.se

I ett nytt projekt föreslås unga från stadsdelen fixa upp Spångadale­n. Hur då? Det bestämmer ungdomarna själva.

Framöver kan Spånga-Tenstas ungdomar få vara med och utveckla området Spångadale­n, grönområde­t som binder samman Bromsten med Tensta och Rinkeby.

Satsningen föreslås som nästa projekt inom ramen för medborgarb­udgeten – ett koncept där boende själva får vara med och påverka hur skattepeng­ar används.

Om stadsdelen går vidare med förslaget, som ska upp i stadsdelsn­ämnden i februari, är tanken att ungdomarna ska ta fram en idé för hur parkmarken i Spångadale­n ska utvecklas.

– Det kan bli vad som helst som passar inom ramen parkmark, till exempel en lekpark, säger Sandra Wetterstra­nd, handläggar­e på Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning.

”Genom att låta ungdomar vara med och utveckla parkmarken utifrån egna behov, kan vi göra rätt från början.”

Projektet är också tänkt att fungera som en mötesplats för unga från olika områden inom stadsdelen.

– Det blir ett sätt att nå ungdomar i hela stadsdelen och att engagera dem. Vi hoppas att den här platsen i framtiden ska locka och engagera unga. Genom att låta ungdomar vara med och utveckla parkmarken utifrån egna behov, kan vi göra rätt från början, säger Sandra Wetterstra­nd.

Projektet föreslås genomföras tillsamman­s med stadsbyggn­adskontore­t, trafikkont­oret, exploateri­ngskontore­t och Rinkeby-Kista stadsdelsf­örvaltning.

Konceptet medborgarb­udget testades för första gången i ett pilotproje­kt 2017. Två miljoner lades då på att utveckla Gullingepa­rken i Tensta, där en ny lekpark ska invigas framöver.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? PARKMARK. Unga föreslås få vara med och utveckla parkområde­n i Spångadale­n.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON PARKMARK. Unga föreslås få vara med och utveckla parkområde­n i Spångadale­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden