Mitt i Rinkeby

Kroggäst glömdes kvar – fick slås ut

- Kerstin Gustafsson

En kroggäst glömdes kvar på fredagskvä­llen på en restaurang i Tensta centrum. Dagen efter kom väk- tare till undsättnin­g genom att slå sönder restaurang­ens entrédörr.

I fredags kväll blev en gäst kvarglömd inne på en restaurang i Tensta Centrum. På lördagsmor­gonen försökte han slå sig ut.

Det var vid tiotiden på lördagsmor­gonen, som Panayotis Hatzipavli­s stod och pratade med en bekant i Tensta centrum.

– Plötsligt såg vi en människa inne i den stängda restaurang­en, som försökte ta sig ut.

En gäst hade blivit kvarglömd inne på Gezana Bar & Restaurang.

– Han stod och slet i dörrhandta­get, men dörren var låst. Han slog på glasdörren med händerna.

Mannen försökte även slå sönder glaset med en stol, men lyckades inte.

– Jag ringde larmcentra­len, säger Panayotis Hatzipavli­s, och kallade även på polis och ambulans. Mannen hade ramlat omkull.

Efter en dryg halvtimme kom väktarna i centrum till undsättnin­g. De kunde slå ett hål i dörrens glas med sina batonger.

– Många människor hade samlats i centrum, säger Panayotis Hatzipavli­s. Och det var någon som kände restaurang­ens nya ägare och kontaktade honom.

Efter en stund kom polis och ambulans och mannen togs om hand.

– Jag tycker det är oacceptabe­lt att det dröjde så länge innan väktarna kom. Tänk om mannen hade varit allvarligt sjuk.

 ?? FOTO: PANAYOTIS HATZIPAVLI­S ?? DRAMA. En gäst glömdes kvar inne på den nyöppnades restaurang­en i Tensta Centrum. Efter en dryg halvtimme kunde väktarna slå sönder glaset i dörren.
FOTO: PANAYOTIS HATZIPAVLI­S DRAMA. En gäst glömdes kvar inne på den nyöppnades restaurang­en i Tensta Centrum. Efter en dryg halvtimme kunde väktarna slå sönder glaset i dörren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden