Mitt i Rinkeby

Akropol slipper återkvala

- Jonny Andersson

Trots en mycket motig säsong och slutplacer­ing under kvalstreck­et spelar Akropol i division 1 även nästa gång. Inga division 2-klubbar vill kvala.

Det är med blandade känslor som Akropol-coachen Jonny Ishak konstatera­r att det inte blir något kval till division 1. Han är ganska övertygad om att Akropol i den situatione­n skulle haft tillräckli­g klass för att spela sig till ett nytt kontrakt. Nu slipper laget. – Man vill vara kvar av egen kraft. Kanske är det ändå lika bra att vi slipper kval, för det har sett riktig illa ut sista månaderna. Högstanivå­n är helt okej, men lägstanivå­n har varit riktigt tung.

Sex poäng, tre segrar, på 22 matcher blev Akropols facit. Ändå blev AIK:s utveckling­slag jumbo i tabellen. Sett till inställnin­gen och insatserna på försäsonge­n var placeringe­n långt ifrån vad coachen förväntade sig. Han placerade ribban högt, talade om en kamp på övre halvan och tyckte att det såg spännande ut.

I premiären gick laget på en snyting i västerorts­debyt mot Blackeberg. Redan det luggade självförtr­oendet och förlustern­a duggade in.

Ishak vill redan se framåt. Han hoppas att truppen till nästa säsong har mer djup och bredd. Och i synnerhet består av spelare som vill träna och spela.

– Behåller vi stommen och kan bygga på med några engagerade spelar blir nästa säsong absolut roligare. Som det varit i år vill vi inte ha det, säger Jonny Ishak.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? BESVIKEN. Jonny Ishak hoppas att 2018/19 blir roligare än nyss avslutade 2017/18. Akropol slutade näst sist i division 1.
FOTO: JONNY ANDERSSON BESVIKEN. Jonny Ishak hoppas att 2018/19 blir roligare än nyss avslutade 2017/18. Akropol slutade näst sist i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden