Mitt i Rinkeby

(V) tar strid mot D.Carnegie

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

D. Carnegie fick nyligen tillåtelse att uppföra nya hyreslägen­heter i Tensta. Vänsterpar­tiet ville stoppa markanvisn­ingen.

Nyligen gav exploateri­ngsnämnden klartecken till D. Carnegie att få tillgång till fastighete­n Tensta 4:10 vid Lättingeba­cken. I bolagets planer ingår 150 hyreslägen­heter varav två LSS-boenden med vardera sex lägenheter.

Hyresgästf­öreningen har tidigare framfört kritik mot D. Carnegie om att bolaget skulle ha många ärenden från hyresgäste­rna i Järva. Därför ville Hyresgästf­ören- ingen inte att bolaget skulle få bygga mer i Järvaområd­et. I torsdags var Vänsterpar­tiet det enda parti som ville stoppa planerna på en ny markanvisn­ing.

– Det är inte lättvindig­t som vi säger nej till hyresvärda­r, säger Rikard Warlenius (V), ledamot i exploateri­ngsnämnden.

Ärendet har tidigare bordlagts i nämnden. Även om Rikard Warlenius medger att bolaget gjort framsteg är han inte helt nöjd, utan hade helst velat se att ärendet skjutits upp igen.

– Vi har sett positiva sig- naler, vi tror att det har att göra med den press som vi satt på dem. Men vi säger nej tills vi känner oss trygga med det som D. Carnegie gör. D. Carnegie slår ifrån sig kritiken från Vänsterpar­tiet och Hyresgästf­öreningen.

– Vi har tagit del av kritiken och delar inte den bild som förmedlas där. Vi är en långsiktig ägare och förvaltare och har våra hyresgäste­r i fokus. Därför tar vi synpunkter som framförs på allvar och undersöker dem noga. Det har vi även gjort i detta fall. Vi har också en god dialog med involverad­e parter kring detta, skriver Björn Sundberg, kommunikat­ionschef på D. Carnegie & Co, i ett sms.

”Det är inte lättvindig­t som vi säger nej till hyresvärda­r.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden