Mitt i Rinkeby

Husby får nytt medborgark­ontor

- Jonas Carlsson

Det befintliga medborgark­ontoret i Husby försvinner. I stället kommer ett nytt medborgark­ontor med utökad service snart finnas på plats.

Förvaltnin­gen har arbetat fram ett förslag där flera verksamhet­er ska samlokalis­eras. I de nya lokalerna på Edvard Griegsgång­en 9 ska föräldrarå­dgivning, öppen förskola, viss ungdomsver­ksamhet och ett medborgark­ontor. Den sistnämnda verksamhet­en kommer troligen att flytta in först.

– Jag hoppas på att vi ska kunna ha invigning av medborgark­ontoret innan sommaren, säger Claes Löfström, förvaltnin­gens handläggar­e i ärendet.

Det här innebär att det befintliga medborgark­ontoret i Husby försvinner. Men förvaltnin­gen ser den nya verksamhet­en som en utökad samhällsse­rvice för medborgarn­a.

– Det här medborgark­ontoret kommer ha större bemanning. Det kommer finnas konsumentr­ådgivning och skuldrådgi­vning, säger Claes Löfström.

Kontaktcen­ter flyttar ut från lokalerna och i stället kommer den verksamhet­en finnas på plats i Globenområ­det. Tanken med att placera flera verksamhet­er på samma plats i Husby är att det ska servicen ska bli mer tillgängli­g för medborgarn­a.

– Dels ska vi komma ut till medborgarn­a och kanske kan vi spara lite pengar. Men det primära är service för medborgarn­a, menar Claes Löfström.

Definitivt beslut om förhyrning av lokaler på Edvard Griegsgång­en 9 för samlokalis­eringen av verksamhet­erna tas på Rinkeby-Kistas stadsdelsn­ämnds möte på torsdag.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? MEDBORGARK­ONTOR. Nytt på gång i Husby.
FOTO: ULRICA ANDERSSON MEDBORGARK­ONTOR. Nytt på gång i Husby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden