Mitt i Rinkeby

Vad gör du 9 september?

-

Använd din röst. Här får du svar på de vanligaste frågorna om valet 9 september.

Får jag rösta?

För att få rösta i riksdagsva­let måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen och vara svensk medborgare. För att få rösta i landstings­valet och kommunvale­t måste du ha fyllt 18 år och ha varit folkbokför­d i minst 3 år i Sverige.

Den som får rösta får ett röstkort hemskickat per brev cirka 20 dagar innan valet. Röstkortet innehåller informatio­n om du får rösta i. Det är viktigt att ha med sig ID-handling nör man ska rösta.

Hur och när röstar jag?

I vallokalen röstar man på valdagen, informatio­n om var du hittar din vallo ID-handling (om du inte har en egen ID - ende person med legitimati­on styrker din identitet). Möjlighet att rösta via ombud en ID-handling. Om du inte har möjlighet att ta dig till din vallokal på röstdagen på grund av sjukdom eller annat förhinder, har du möjlighete­n att få hem en ambulerand­e röstmottag­are som tar emot din röst. Det är möjligt att förtidsrös­ta från och med den 22 augusti i hela Sverige. Här är det viktigt att ha sitt röstkort med sig. Möjlighete­n att brevrösta viktigt att du själv står för portot.

Var kan jag få veta mer om valet?

Du kan alltid gå till ditt medborgark­ontor ( stockholm.se/medborgark­ontor) för att få hjälp och svar på dina frågor.

Rinkeby-Kista har två kontor; på Rinkebystr­åket 79 och på Edvard Griegsgång­en 9. Du kan också hitta mer informatio­n på stockholm. se/anvanddinr­ost eller på val. se.

 ??  ?? Issa Nagibi (till vänster) på medborgark­ontoret i Rinkeby ger svar på frågor om valet.
Issa Nagibi (till vänster) på medborgark­ontoret i Rinkeby ger svar på frågor om valet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden