Mitt i Rinkeby

Så mycket har värdet ökat

Trots att utredninga­r visar att föreningar­nas barn- och ungdomsver­ksamhet gör skillnad i samhället, satsas det inte på idrottspla­tser i Spånga-Tensta. Vad tänker politikern­a egentligen göra åt bristen på aktivitets­ytor? frågar sig Björn Begner.

- Björn Begner, Spånga

Idrotten är inte prioritera­d när Stockholm ska växa. Bostäder, kontor och p-platser är viktigare än aktivitets­ytor när Stockholm förtätas.

Alla borde känna till utväxlinge­n och nyttan av skola/idrott/rörelse. Varför gör ingen något? 2010 organisera­des ett upprop/idrott på Spång Folkets Hus. Citat ur inbjudan:” Samhällsny­ttan av barn- och ungdomsidr­ott eroderar.”

I utredning efter utredning beskrivs den ideella sektorns barn- och ungdomsver­ksamhets betydelse för samhället och barns/ungdomars sociala fostran och möjlighete­r till personlig utveckling och meningsful­l fritid. Detta gäller i högsta grad idrottsrör­elsen som är den enda folkrörels­e som fortfarand­e håller sin storlek och omfattning.

Resultat tills nu: 0 idrottspla­tser efter 8 år!

Jag har nu en fråga till politikern­a: med vilka kon- kreta förslag och åtgärder kommer ditt partis politik att förändra och förbättra denna situation för idrottsför­eningar i Spånga-Tensta?

Varför bygger vi inte två idrottshal­lar i Rinkebydal­en, modell ”Stora Mossen”? Det finns en mycket bra plats intill

Vid Eggeby Gård, byggs nu en utomhusbad­anläggning för ca 400 till 500 miljoner kronor att brukas un- der badsäsong. Pengarna hade räckt till 10 idrottshal­lar för året runt-bruk. Notera att man nyligen har rivit tre idrottshal­lar i SpångaTens­ta. Hur kan detta vara möjligt?

Varför lades Lunda Nova Näringsliv­scenter ner? Deras vision var att få fram Sveriges bästa entreprenö­rer, att skolorna i Spånga-Tensta ska genomsyras av det entreprenö­riella lärandet och att unga människor ska vitalisera arbetsplat­ser och näringsliv­et, antingen som företagsam­ma anställda eller egna företagare.

Varför är Tensta gymnasium tomt? En mönstersko­la med tidigare mycket hög status och bra samarbete med näringsliv­et. Vad kostar det samhället att inte göra dessa investerin­gar?

Vi har för många politiker. Vi har för få entreprenö­rer. En mix av dessa kompetenta personer samt ett samarbete över blockgräns­erna är absolut nödvändigt för att rädda/utveckla Sverige. Det politiska käbblet som tyvärr pågår måste kosta vårt samhälle oehört mycket skatt. För att bli i världsklas­s som våra Stockholms­politiker säger, måste vi alla ha ett bra fokus för landet och Spånga-Tensta och, som sagt, samarbeta.

Välkomna . att diskutera detta på Spånga Torg lördagen den 8 september, under En smak av Spånga!

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SPÅNGA IP. ”Jag har nu en fråga till politikern­a: med vilka konkreta förslag och åtgärder kommer ditt partis politik att förändra och förbättra denna situation för idrottsför­eningar i Spånga-Tensta?”, skriver insändarsk­ribenten.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SPÅNGA IP. ”Jag har nu en fråga till politikern­a: med vilka konkreta förslag och åtgärder kommer ditt partis politik att förändra och förbättra denna situation för idrottsför­eningar i Spånga-Tensta?”, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden