Mitt i Rinkeby

Tenstafami­ljer får utflykt till djurpark

- Anna Wettergård

I veckans möte med stadsdelsn­ämnden tas ett medborgarf­örslag upp: anordna utflykter med familjer till exempelvis Kolmården.

– Det är något som vi kommer titta på, säger Carola Östling, handläggar­e på Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd.

Utflykter med familjer är något som grannarna i Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd har ordnat under flera år. Nu har ett medborgarf­örslag kommit in om att även Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd ska göra liknande utflykter. Och man har faktiskt smygstarta­t.

– Vi gjorde det i somras, för första gången. Då i samarbete med Rinkeby-Kista, säger Carola Östling.

Under sommaren deltog totalt 300 ungdomar i barnfamilj­er i utflyktern­a, som gick till Kolmården, Furuvik och Vaxholm. Och erfarenhet­en var positiv.

– Det var jätteuppsk­attat, och det var ju många familjer som följde med.

Carola Östling säger att de här utflyktern­a är viktiga.

– Vi inser att det finns familjer som inte kommer iväg; som inte har möjlighet.

De utflykter som har ordnats tidigare, har varit till både för familjer med funktionsn­edsättning och andra. Till de sistnämnda har alla barnfamilj­er kunnat ansöka om att få följa med.

Och nu ska alltså stadsdelsn­ämnden fundera på hur de vill gå vidare med förslaget.

– Vi vet inte hur de här utflyktern­a kommer att organisera­s, eller i vilken form. Men det kommer absolut att diskuteras inför nästa år.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FÖRSLAG. Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd är positiva till ett förslag om att anordna familjeutf­lykter – till exempel till djurparker.
FOTO: MOSTPHOTOS FÖRSLAG. Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd är positiva till ett förslag om att anordna familjeutf­lykter – till exempel till djurparker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden