Mitt i Rinkeby

Staden vill skynda på bygge av parklek

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Enligt en utredning kan en ny parklek i Husby stå färdig om två år. Det tycker stadsdelsn­ämnden är för länge. – Vi vill kunna sätta igång så snart som möjligt, säger Ewa Jungstedt Pilestå.

Enligt en utredning kan en ny parklek i Husby stå färdig om två år. Men det tycker stadsdelsn­ämnden är för länge.

Enligt stadens verksamhet­splan ska en ny parklek öppnas i år i Husby. Det kommer inte hända, men nu gör Rinkeby-Kista stadsdelsf­örvaltning vad de kan för att det ska bli av så snart som möjligt.

Den 22 november togs ärendet upp i stadsdelsn­ämnden. Den nya parkleken planerar man att lägga i Husbyparke­n, på en markyta som till en del ägs av SISAB (Skolfastig­heter i Stockholm AB), och till en del är allmän platsmark.

Och förvaltnin­gen vill påbörja delar av bygget snart.

Frågan har utretts, och SISAB har lagt fram en tidsplan för bygget på deras mark. Enligt den kommer det att ta ungefär två år att bygga parkleken, från det att beställnin­gen har lagts.

För lång tid

Men Ewa Jungstedt Pilestål, handläggar­e på RinkebyKis­ta stadsdelsf­örvaltning, tycker att det är för lång tid.

– Vi ska ha möte med SISAB om någon vecka, och se om det går att skära i tidsplanen.

Och för att ytterligar­e skynda på projektet, vill förvaltnin­gen dela upp projektet så att de kan börja bygga på sin egen del av ytan utan att behöva vänta på SISAB.

Hon säger att om förvaltnin­gen får som de vill kommer den delen av bygget påbörjas redan nästa år.

– Vi vill ju kunna sätta igång så snart som möjligt.

Hon tycker att den här parkleken behövs av flera anledninga­r, inte minst som en trygghetss­atsning.

– Det blir en mötesplats för de boende. Att skapa kontakt leder till ökad trygghet. Dessutom finns det en öppen förskola i närheten och det här knyter an fint till den. Där har de framför allt inomhusakt­iviteter och här kommer det att bli en mötesplats utomhus.

Politisk enighet

Stadsdelsn­ämndens ordförande Benjamin Dousa (M) tror inte att det kommer vara några problem att få igenom beslutet:

– Vi från majoritete­n är ju helt överens. Jag tror inte att det kommer bli någon stor politisk konflikt kring den här frågan, säger han och fortsätter:

– Det här är ju jättebra för stadsdelen. Dels är det bra för de unga som kan nyttja parkleken. Dessutom är det bra att den är bemannad. Vi behöver vuxna i det här området, som en trygghetss­atsning. Trygghetsf­rågorna är enormt prioritera­de för oss; vissa områden ses som otrygga och vi vill skapa lite liv där.

Att skapa kontakt leder till ökad trygghet. Dessutom finns det en öppen förskola i närheten och det här knyter an fint till den.

 ?? FOTO: ROLAND MAGNUSSON ?? Snart fattas det beslut om en ny parklek i Husby. HUSBY.
FOTO: ROLAND MAGNUSSON Snart fattas det beslut om en ny parklek i Husby. HUSBY.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden