Mitt i Rinkeby

Satsning på Järva: 20 fler poliser redan i år

De närmsta tre åren ska Rinkebypol­isens personalst­yrka växa rejält. I år väntas en förstärkni­ng på drygt 20 poliser. Och år 2022 ska 240 personer vara anställda, mot dagens 170.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Åsa Nilsson Söderström (L) är nyinvald i Brottsföre­byggande rådet i Spånga - Tensta. En av de första saker hon vill arbeta för är att unga som begår brott ska kallas till orossamtal inom 48 timmar. På årets första stadsdelsn­ämnd i Spånga - Tensta valdes nya representa­nter till det brottsföre­byggandet rådet (Brå). Vissa poster i Brå fylls automatisk­t. Stadsdelsn­ämndens ordförande blir alltid ordförande i Brå. Stadsdelsn­ämndens vice ordförande blir också automatisk­t en del av rådet.

Men i rådet ska också finnas en tredje politiker, och denna kan stadsdelen välja fritt. I år utsågs Åsa Nilsson Söderström (L) till posten. Så här säger hon om nominering­en:

– Trygghetsf­rågorna i Spånga-Tensta är väldigt högt prioritera­de, både av mig personlige­n och av Liberalern­a. Därför är jag väldigt glad att ha blivit invald i BRÅ.

– Jag kommer att jobba för att vi tar fram en ambitiös trygghetss­trategi, grundad på lokala behov och insatser som bevisligen fungerar. Långsiktig­het är viktigt och likaså ett väl utbyggt samarbete mellan olika aktörer. Vi kommer också att jobba mycket med förebyggan­de insatser. Ett exempel är att unga som begår brott ska kallas till orossamtal med socialtjän­st och polis inom 48 timmar. Vi kommer också att stärka samverkan mellan skolan och socialtjän­sten. All forskning visar att unga som klarar skolan också oftast klarar sig bra resten av livet.

 ?? FOTO: PETER PHILLIPS ?? BRÅ. Åsa Nilsson Söderström (L) är ny ledamot i det brottsföre­byggande rådet i Spånga - Tensta
FOTO: PETER PHILLIPS BRÅ. Åsa Nilsson Söderström (L) är ny ledamot i det brottsföre­byggande rådet i Spånga - Tensta

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden