Mitt i Rinkeby

Två i fängelse för utbredda matstölder

- Anna Wettergård 070-78 78 704 anna.wettergard@direkpress.se

Nyligen dömdes två män till fängelse för bland annat en lång rad matstölder. De har bland annat stulit oxfilé, lax och cashewnött­er från en rad matbutiker i Stockholms­området. Två gärningsmä­n – en 36-åring folkbokför­d i Kista och en 40-åring bosatt i Järfälla – har blivit dömda för bland annat stöld. Båda döms till fyra månaders fängelse och utvisning.

I november förra året stoppade polisen en bil i Enköping, eftersom de misstänkte rattfyller­i. I bilen påträffade­s de två männen. Polisen hittade också elva kilo kött – oxfilé, entrecote och biff – och sju kilo lax. Eftersom varorna var märkta med Coop och fortfarand­e kalla misstänkte polisen att de var stulna från en nära-

liggande Coopbutik, vilket visade sig stämma.

I förhör har 40-åringen erkänt att han ”stoppade på sig lax som han sedan tog med ut från butiken utan att betala”. Han säger att han ”kan ha fått med sig någon köttbit också”.

Hans avsikt var, berättade han i förhören, att laga en festmåltid eftersom han just fyllt år.

36-åringen erkände att han också varit inne på butiken vid samma tillfälle, och där stoppat kött innanför jackan.

Matig stöldturné

Vid ett annat tillfälle har 36-åringen också stoppat en bit kött innanför jackan, då på en ICA-butik. På övervaknin­gsfilmen från den butiken syns det att han även stoppade en lax innanför jackan.

40-åringen har vid ett ti- digare tillfälle stulit bland annat två lammstekar och 15 påsar cashewnött­er från Hemköp i Upplands Väsby. Och vid ett annat tillfälle tog han tre oxfiléer och sju honungsför­packningar från Matdax Högdalen.

36-åringen döms dessutom för olovlig körning, eftersom han kört utan körkort.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÖLD. Nyligen dömdes två män till fängelse för bland annat en lång rad matstölder. De har bland annat stulit oxfilé, lax och cashewnött­er från en rad matbutiker i Stockholms­området.
FOTO: MOSTPHOTOS STÖLD. Nyligen dömdes två män till fängelse för bland annat en lång rad matstölder. De har bland annat stulit oxfilé, lax och cashewnött­er från en rad matbutiker i Stockholms­området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden