Mitt i Rinkeby

Polisens vädjan har gett resultat

- Leif Oldernburg

Klippet i sociala medier har visats nästan tre miljoner gånger – och nu strömmar tipsen in till polisen i Rinkeby. Christoffe­r Bohmans vädjan till allmänhete­n har gett resultat.

Det var i förra veckan som Christoffe­r Bohman, biträdande lokalpolis­områdesche­f för Järva, lade ut det uppmärksam­made videoklipp­et på sociala medier.

Två unga pojkar hade försökt snatta kaffebröd i Kista centrum. När personalen ingrep drog en av pojkarna ett vapen. Då fick Christoffe­r Bohman nog. I videon beskriver han sina känslor:

”Förstår vi på riktigt hur sjukt det här beteendet är? Jag känner att de här unga männen har gått fullständi­gt vilse i de relationer de har till varandra, i machokultu­r, i sina egna rädslor. Och tillsamman­s med att de har vapen så blir de extremt farliga”.

Han avslutar klippet med en vädjan till allmänhete­n:

”Menar vi på allvar att vi ska få ett eldupphör så behöver vi hjälpas åt allihopa”.

Och allmänhete­n har lyss- nat. I början på veckan hade polisen i Rinkeby beslagtagi­t två vapen, varav åtminstone ett hade påträffats efter tips som hade samband med videon. Dessutom hade man fått in flera andra tips att arbeta vidare med.

– Responsen från de boende i området har varit stor. Det finns många goda krafter i vårt område vilket är en av grunderna för ett lyckosamt arbete, säger Christoffe­r Bohman.

En av pojkarna greps några dagar efter händelsen. Den andre är efterlyst.

 ??  ?? VÄDJAN. Det var i förra veckan som polisen Christoffe­r Bohman lade upp en vädjan till allmänhete­n
VÄDJAN. Det var i förra veckan som polisen Christoffe­r Bohman lade upp en vädjan till allmänhete­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden