Mitt i Rinkeby

Oklara planer för nya utbildning­scentrumet.

- Anna Wettergård

Det finns ambitiösa planer för Campus Tensta, i gymnasiets gamla lokaler. Men planerna är försenade, och istället för att vara klart för inflytt är det fortfarand­e oklart vem som ska husera här.

Vi har tidigare rapportera­t om planerna för Campus Tensta. I Ross Tensta gymnasiums gamla lokaler skulle det uppföras ett utbildning­scentrum, där bland annat Komvux, SFI, folkhögsko­lor och universite­t skulle kunna ingå.

Tanken var att Campus Tensta skulle stå klart i år, eller nästa år. Men planerna är försenade. Fastighets­ägaren SISAB håller just nu på att grundrenov­era lokalerna och fixa ventilatio­nen. Men exakt vem som ska flytta in där vet ingen.

Lena Holmdahl är utbildning­sdirektör i Stockholm och hon säger att man fortfarand­e håller på att utreda vad som ska finnas i lokalerna.

– Vi jobbar för att komma till ett ställnings­tagande om vad lokalerna ska användas till, och hur vi ska göra det här till en bra plats för Tensta. Vi räknar med att vara klara med ett förslag under hösten. Det säger utbildning­sdirektör Lena Holmdahl.

Uppdraget ligger i grunden hos utbildning­sförvaltni­ngen, arbetsmark­nadsförval­tningen och kulturförv­altningen. Men nu har stadsdelsf­örvaltning­en också kommit med i diskussion­en.

Är det för att stadsdelsf­örvaltning­en ska använda en del av lokalerna till kontor?

– Det är inte min sak att svara på. Vi har tagit med dem i diskussion­erna under det senaste halvåret, eftersom de är en viktigt aktör i området.

Men projektet är försenat, inte sant?

– Ja, i den bemärkelse­n att vi inte har avrapporte­rat uppdraget än. Vi måste hitta ett vettigt verksamhet­sinnehåll och finansieri­ng, och presentera en bra lösning för politiken.

 ??  ??
 ?? FOTO: IDA NILSING ?? CAMPUS. I gymnasiets gamla lokaler ska Campus Tensta uppföras, men planerna är försenade.
FOTO: IDA NILSING CAMPUS. I gymnasiets gamla lokaler ska Campus Tensta uppföras, men planerna är försenade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden