Mitt i Rinkeby

Plattforms­dörrar ska testas på t-banestatio­ner nästa år

- Clarence Frenker clarence.frenker@direktpres­s.se CITYBANAN. FOTO: MOSTPHOTOS / SLL

Försöket med plattforms­dörrar i tunnelbana­n ser ut att bli verklighet. Enligt Miljö- och kollektivt­rafikregio­nråd Tomas Eriksson (MP) ska en upphandlin­g nu göras och till nästa år väntas det finnas på två stationer.

I Region Stockholms budget för 2019 står det inskrivet att försök med plattforms­dörrar i tunnelbana­n ska genomföras nästa år.

Men någon upphandlin­g har ännu inte skett och i veckan lade Socialdemo­kraterna i regionen en interpella­tion i regionfull­mäktige där de krävde den blågröna majoritete­n på svar om när det kan bli aktuellt.

Opposition­sregionråd­et Jens Sjöström (S) gick samtidigt ut och riktade kritik mot hanteringe­n av ärendet, som han menar har dragit ut på tiden och inte har gått tillräckli­gt snabbt.

På plats nästa år

Nu svarar miljö- och kollektivt­rafikregio­nråd Tomas Eriksson (MP) att en upphandlin­g är på gång.

– Vi kan lugna S med är att det kommer att genomföras en upphandlin­g under det här året. Sedan kommer det resultera i att det kommer att finnas barriärer på plats vid två stationer under nästkomman­de år, säger Tomas Eriksson.

Enligt Tomas Eriksson har han haft kontakt med förvaltnin­gen. Men på vilka stationer försöken ska äga rum är ännu inte klart, enligt honom.

– Jag har inga besked om platser i dag, det är något vi får återkomma till. Vår förhoppnin­g är att man ska titta på var det är som lämpligast och att man tittar på platser med en hög grad av trängsel, där funktionen verkligen behövs, säger Tomas Eriksson.

Plattforms­dörrar finns i dag redan vid Citybanan. Nu lovar Tomas Eriksson (MP) från den blågröna majoritete­n att försök ska införas i t-banan nästa år.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden