Mitt i Rinkeby

Susanne Leinsköld är KistaRinke­bys nya stadsdelsd­irektör.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Jag tror att det dels beror på att jag har lång erfarenhet, och dels på att jag har mycket fokus på utveckling.

Susanne Leinsköld. Så heter den nya stadsdelsd­irektören i Rinkeby-Kista, som tillträdde förra veckan.

Susanne Leinsköld har jobbat länge i Stockholms stad, nu senast som stadsdelsd­irektör i Skärholmen. Sedan någon vecka är hon stadsdelsd­irektör i Rinkeby-Kista. Vi passade på att ställa ett par frågor, efter att hon varit på posten i drygt två veckor.

Varför ville du ha det här jobbet?

– Jag tycker att det är otroligt spännande att få jobb i en stadsdel. Det här är den tredje stadsdelen jag jobbar i. Här kan man faktiskt göra skillnad, för människor som har sådana livsförhål­landen att de behöver hjälp.

Hur fick du jobbet? Varför tror du att det blev just du?

– Jag blev headhuntad från mitt förra jobb. Jag tror att det dels beror på att jag har lång erfarenhet, och dels på att jag har mycket fokus på utveckling. Jag har jobbat mycket med utveckling­sfrågor i min tidigare stadsdel. Vad kan man göra bättre, för att nå bättre resultat?

Har du några särskilda visioner eller ambitioner för arbetet i Rinkeby-Kista?

– Först måste jag lära känna stadsdelen ordentligt, innan jag kan svara på den frågan. Men jag tror att fokus måste vara att utveckla den så att stadsdelen blir uppmärksam­mad för alla goda och positiva saker som sker. Fokusera på det positiva, så att man börjar tänka på stadsdelen som spännande och intressant.

Vad tror du är den största skillnaden mellan denna arbetsplat­s och din förra, i Skärholmen?

– Jag tror inte att skillnader­na är jättestora. Bägge ligger i ytterstade­n, och har mycket bebyggelse som kom till under sjuttiooch åttiotalet. Bägge ligger väldigt naturskönt. Men jag tror att en skillnad är att civilsamhä­llet har en ännu starkare betydelse här, än i Skärholmen.

 ??  ??
 ??  ?? STADSDELSD­IREKTÖR. ”Man slås av att det är en arbetsplat­s med väldigt många engagerade och kompetenta medarbetar­e”, säger Susanne Leinsköld om sitt nya jobb i RinkebyKis­ta.
STADSDELSD­IREKTÖR. ”Man slås av att det är en arbetsplat­s med väldigt många engagerade och kompetenta medarbetar­e”, säger Susanne Leinsköld om sitt nya jobb i RinkebyKis­ta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden