Mitt i Rinkeby

De fortsätter i Blå huset – ett år till

- Stella Papapanagi­otou

Avtalet med Stadsmissi­onen, som driver fritidsgår­den i Blå huset i Tensta, förlängs med ett år, fram till sista december 2021. Stadsdelen hinner nämligen inte göra en ny upphandlin­g innan.

I höstas kom beskedet att avtalet sagts upp mellan Spånga-Tensta stadsdelsf­örvaltning och Stadsmissi­onen, som drivit fritidsgår­den i Blå huset i Tensta sedan 2010.

Avtalet var omodernt, hette det, och det var ett gemensamt beslut, enligt dåvarande avdelnings­chef Emma Delgado Diaz.

– Nu får vi fundera på om vi vill lägga ut fritidsgår­den på entreprena­d igen eller om vi vill driva den i egen regi, sa hon i november till StockholmD­irekt.

Turbulent period Beskedet kom efter en turbulent period på fritidsgår­den, men det ska inte ha haft något att göra med beslutet.

Enligt stadsdelsd­irektör Fredrik Jurdell är uppdraget från politiken nu att upphandla verksamhet­en på nytt. Men det kommer man inte att hinna innan sista december 2020, då det var tänkt att Stadsmissi­onen skulle lämna Blå huset.

Därför har stadsdelen nu bett dem att fortsätta verksamhet­en ett år till.

– En sådan upphandlin­g tar minst ett år. Uppdraget ska lysas ut och vi måste ta med tid för eventuella överklagan­den i beräkninge­n, säger Fredrik Jurdell.

Formulera behovet

Först måste stadsdelen formulera exakt vad som ska upphandlas, enligt Fredrik Jurdell.

– Historiskt har vi inte varit så tydliga, därför finns det mycket som vi måste göra från stadsdelsf­örvaltning­ens sida innan själva upphandlin­gen. Vi måste komma fram till vad Blå huset ska vara, säger han.

Stadsmissi­onen har meddelat att de tackar ja till att förlänga sitt uppdrag till slutet av 2021 men understryk­er i ett brev till stadsdelsd­irektören, som vi tagit del av, att man inte avser lämna anbud i en framtida upphandlin­g.

 ?? FÖRLÄNGT. FOTO: SANNA TUURALA ?? Stadsmissi­onen fortsätter att driva fritidsgår­den i Blå Huset i Tensta ytterligar­e ett år, till slutet av 2021.
FÖRLÄNGT. FOTO: SANNA TUURALA Stadsmissi­onen fortsätter att driva fritidsgår­den i Blå Huset i Tensta ytterligar­e ett år, till slutet av 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden