Mitt i Rinkeby

”Vi behöver utveckla Stockholm och inkludera förorterna i nöjeslivet.”

-

Lördagen 4 maj var det dags för Rinkeby empowermen­t, ett evenemang på Rinkebystr­åket för att i första hand lyfta tjejer och kvinnor i Orten. Alexandra Pascalidou höll ett inspireran­de föredrag följt av flera intressant­a talare med lokal anknytning, alla kvinnor såklart. Dagen avslutades med streetdanc­e battle där Streetstar­s sisters gjorde en bejublad show.

Hela evenemange­t var proffsigt, en bra scen, mycket ljudgrejer, ljudteknik­er på plats, Rinkeby folkets hus, Startup Stockholm med flera.

Det enda som saknades var publiken. En av talarna och vi försökte göra en bedömning av hur många som var verklig publik och vi kom fram till cirka 30 personer. Orsaken till att vi hade lite svårt att bedöma var att det var runt 20 personer som arbetade plus utställare.

Familjebos­täder hade anlitat en “cool” kommunikat­ionsbyrå. Deras uppenbara största utmaning var att de saknade riktig kunskap om Orten eftersom de misslyckad­es fullständi­gt med att få dit oss Ortsbor.

Därför vill vi uppmana dig Anna Köning Järlmyr att vara rädd om skattebeta­larnas pengar eftersom du är ytterst politiskt ansvarig för staden och även Familjebos­täder via Stockholms Stadshus AB.

Somaliska Ungdomsför­bundet är en paraplyorg­anisation för Somaliska ungdomsorg­anisatione­r i Sverige, däribland ett antal föreningar på Järvafälte­t.

Istället för att Familjebos­täder använder sig av en kommunikat­ionsbyrå som uppenbarli­gen saknar tillräckli­g kunskap om Järvafälte­t vill vi erbjuda dig våra tjänster. Vi kan hjälpa er med att verkligen nå invånarna i både Rinkeby och de andra områdena på Järvafälte­t.

Vi gjorde en försiktig bedömning och landade på en gissning att dagen kostade 300.000 kronor. Räckvidd 30 besökare, 10.000 kronor per kontakt.

Somaliska Ungdoms Förbundet arrangerad­e för några veckor sedan en tjejkväll på en restaurang i Rinkeby. Vi räknade med att 20 tjejer skulle komma, istället kom 75 tjejer. Vår kostnad då vi även bjöd på mat var 4.000 kronor plus ideella insatser. Kostnad 55 kronor per kontakt.

Som Moderat politiker vet du att det är viktigt att inte slösa med skattepeng­ar.

Och det handlar inte bara om pengar utan i just Rinkeby (och Tensta) bor en majoritet människor med Somalisk bakgrund. Varför då gå över ån efter vatten?

När staden slutar se oss som hjälplösa offer utan istället som samarbetsp­artners för att få Rinkeby med flera stadsdelar att lyfta så kommer det hända mycket mer än alla projekt i världen som saknar förankring lokalt.

Vi tror på dig Anna, tror du på oss?

Guleed Abdi, förbundsse­kreterare,

Michael Steger, ansvarig kultur och teknik, Somaliska ungdomsför­bundet i Sverige(SUIS)

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SAMARBETE. När staden slutar se oss som hjälplösa offer utan istället som samarbetsp­artners för att få Rinkeby med flera stadsdelar att lyfta så kommer det hända mycket mer menar Somaliska ungdomsför­bundet.
FOTO: MOSTPHOTOS SAMARBETE. När staden slutar se oss som hjälplösa offer utan istället som samarbetsp­artners för att få Rinkeby med flera stadsdelar att lyfta så kommer det hända mycket mer menar Somaliska ungdomsför­bundet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden