Mitt i Rinkeby

”Jag är så trött på att se alla dessa elsparkcyk­lar ligga och skräpa”

- Mohamed Nuur Ordförande för Tensta Socialdemo­kraterna Politiker i socialnämn­den

Blågul du står för friheten, blågul du står för demokratin, blågul du står för religionsf­rihet, blågul du står för allas olikheter.

Vakna och vakna för allt du står för, hotas av krafter som har starkare vindar som låter dig gunga bland molnen. Jag har en dröm, dock förstörs min dröm gång på gång av människor som påstår att de är din vän samtidigt som de förföljer och förlöjliga­r dina riktiga vänner.

Vakna från din djupa sömn det är människor som pratar om dig och för dig och utnyttjar din oförmåga att tala. De sprider lögner och elände, de sprider hat och paranoia mellan ditt folk, du är symbolen som ska förena en hel befolkning med din frihet, dock är det inte alla som får vaja genom livet utan hinder. Du är historien och du är framtiden du har vajat över flera generation­er

Du har sett lilla Sverige öka både i befolkning och i ekonomi.

Om du kunde tala så kunde du varna oss från det du har sett och som vi upprepar.

Om du hade händer skulle du krama den som behövdes tröstas som icke finner tröst.

Blågul nyligen var det din födelsedag, då vaknade vi till verklighet­en. Bryter vi dina principer och det du står för så har jag ett råd till dig, våga vägra att bli firad.

Jag kommer inte sluta att fira dig för när jag firar dig så firar jag det du står för och inte det människor försöker göra dig till. När jag firar dig så firar jag hur känd du är runt om världen för din solidarite­t. När jag firar dig så firar jag att du aldrig skulle acceptera det som pågår idag i ditt namn. När jag firar dig så firar jag att du inte är bara en synvinkel av Sverige och du är definitivt inte ett perspektiv av Sverige. Jag firar dig för att du är inget utan ditt folk och ditt folk är inget utan dig. Stort Grattis Blågul

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MOHAMED NUUR, skriver en hyllning till svenska flaggan.
FOTO: MOSTPHOTOS MOHAMED NUUR, skriver en hyllning till svenska flaggan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden