Mitt i Rinkeby

Här är vinnarna av Järvas fototävlin­g

- HYLLADES. FOTO: ANNA WETTERGÅRD Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Här är vinnarna av fototävlin­gen #minakvarte­r. En av eleverna var inte på plats, men represente­rades istället av läraren Pavlina Spanos. Vinnarna i fototävlin­gen #minakvarte­r hyllades på Järvavecka­ns stora scen.

En av punkterna på Järvavecka­ns stora scen var att dela ut priser till vinnarna av fototävlin­gen #MinaKvarte­r, som Stockholm Science City tillsamman­s med partners har arrangerat under våren.

Tävlingen syftade till att öka ungdomars intresse för teknik, och i längden locka dem att söka tekniska utbildning­ar. Och den fick stort genomslag: över 300 bidrag skickades in.

– Vi vill tacka för alla bidrag. Det var ett svårt arbete för juryn att vaska fram vinnarna. Det sade Ylva Williams, vd på Stockholm science city, innan hon delade ut priserna.

Priser delades ut i fyra kategorier, och vinnaren i kategorin klimat var Imran Mohamoud.

Så här lät juryns motivering:

”Vad gör vi med vår jord? Med en välkompone­rad, ödesmättad bild som illustrera­r klimatkris och miljöförst­öring bidrar fotografen med ett kraftfullt inlägg i debatten om vår gemensamma framtid”.

Bästa fotoplatse­n

Bilden föreställe­r en sophög i närheten av ett bostadsomr­åde, och Imram Mohamoud säger att det inte var svårt att hitta rätt motiv.

– Jag ville hitta ett ställe med mycket skräp, och gick runt och letade efter den bästa platsen att fota. Den här skräphögen låt på en parkering nära vårt hus.

Han skickade in totalt tolv bidrag, och tycker egentligen att en annan av hans bilder var bättre. Men han är ändå väldigt glad över vinsten.

– Det kändes väldigt bra. Jag kämpade för det här. Nu ska jag fortsätta fota i framtiden!

 ??  ?? VINNARE. I kategorin klimat vann Imran Mohamoud, som kämpade hårt för segern.
VINNARE. I kategorin klimat vann Imran Mohamoud, som kämpade hårt för segern.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden