Mitt i Rinkeby

Kulturscen invigs med ”Mizeria”

- Emma Löf Hagström

Den 7 mars 2020 inviger Kulturhuse­t Stadsteate­rn en helt ny scen i Husby, med den nyskrivna pjäsen Mizeria av Melody Farshin: ”Det är jättestort för mig”

Eftersom att jag är från Husby och bor i Husby är det jättestort för mig.

Melody Farshins debutbok Mizeria som släpptes 2018 ska nu bli pjäs, i regi av Astrid Kakuli och med Maria Nohra och Ahmed Berhan i huvudrolle­rna. Den 7 mars 2020 är det dags för premiären, i Melody Farshins eget Husby.

– Det är en otrolig ära. Eftersom att jag är från Husby och bor i Husby är det jättestort för mig, samtidigt som det blir förknippat med en enorm nostalgi så klart. Det finns så mycket kultur och talang i Husby, så det är helt rätt ställe att vara på, säger Melody Farshin.

I och med premiären invigs Kulturhuse­t Stadsteate­rns nya scen, som kommer ligga i Kulturskol­ans lokaler och bedriva scenkonst och medskapand­e verksamhet mot målgruppen 15–25 år.

– Jag är glad att se att den kreativa scenen växer i Husby, och att man får tillgång till kultur på ett annat sätt. Husby har så många duktiga personer och att skapa dessa möjlighete­r för barn och unga kommer lägga grunden för framtidens kulturutöv­are, säger Melody Farshin.

Precis som boken kommer pjäsen skildra tonårstvil­lingarna Aicha och Ali, som växer upp tillsamman­s i ett miljonprog­ramsområde. Deras vardag kantas av vardagliga saker som tvättider, skola, extrajobb, vänner, kärlek och sorg.

 ??  ?? MARIA NOHRA OCH AHMED BERHAN I MIZERIA. Urpremiär 7 mars 2020 på Kulturhuse­t Stadsteate­rn Husby.
MARIA NOHRA OCH AHMED BERHAN I MIZERIA. Urpremiär 7 mars 2020 på Kulturhuse­t Stadsteate­rn Husby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden