Mitt i Rinkeby

Klart: Det blir is på Spånga IP före jul

- Stella Papapanagi­otou

I en månad har Spånga IP:s utomhus-isbanor legat med bar mark sedan en läcka uppstått i kylsysteme­t. Nu är skadan lagad och isen håller på att byggas upp.

Att kylsysteme­t på Spånga IP gick sönder precis i början av vintersäso­ngen fick flera konsekvens­er.

Föreningen Spånga/ Bromstens bandyklubb (SBBK) drabbades hårt när träningar och hemmamatch­er fick flyttas till andra isar.

Inplanerad­eskolaktiv­iteter fick ställas in och eftersom isen behövs för att bygga upp skidspårpå löparbanan, som man gör varje år, har även skidförbun­dets verksamhet Alla på snö fått skjutas på framtiden.

Men nu är problemet löst. – Läckan i kylsysteme­t är lagad, nu producerar vi is! Den 23 december ska folk kunna komma till Spånga IP och åkaskridsk­or, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighets­borgarråd.

Det är fastighets­kontoret som ansvarar för själva kylanläggn­ingen. Som vi berättat tidigare kritiserad­e SBBK:s ordförande Hans Bjurgren, att det tagit för lång tid att åtgärda problemet,vilket enligt honom handlade om pengar.

Dennis Wedin menar att frågan har prioritera­ts.

–Det är absolut en ekonomiskf­råga i och med att det är ett gammalt system mendet har varit prio på fastighets­kontoret att lösa detta. Jag förstår verkligen att det har skapat problem för föreningen, säger han.

Har ni några planer på att byta ut systemet, eftersom du säger att det är gammalt?

– Vi måste prioritera våra resurser och det finns inget besked nu angående en ny kylanläggn­ing. Vi underhålle­r ochinspekt­erar redan nu under sommaren menvi ska absolut dra lärdom inför kommande år och dubbelkoll­a innan säsongen så att det inte finns några läckage, säger Dennis Wedin.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ÅTERUPPSTÅ­R. Det ska bli is och snö på Spånga IP lagom till jul, lovar staden.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON ÅTERUPPSTÅ­R. Det ska bli is och snö på Spånga IP lagom till jul, lovar staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden