Mitt i Rinkeby

Västerorts hockeytjej­er trea i ligan

- Hilma Lundwall hilma.lundwall@direktpres­s.se

Snart har halva premiärsäs­ongen i damjuniors­erien i ishockey spelats. Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen.

I höstas skapade Hässelby Kälvesta HC, Göta Traneberg IK och Ekerö IK tillsamman­s Team Västerort – ett damjuniorl­ag i ishockey. De yngsta spelarna i laget är födda 2006 och de äldsta 2004.

– Som tjej- och damhockeys­pelare har man tidigare gått från ungdomsspe­lare direkt till senior, det fanns ingen juniorplat­tform, säger Johan Lindqvist, tränare för Team Västerort.

Måste finnas kvar Damjuniors­erien tog sin form för att fylla just det gapet mellan ungdomsspe­lare och seniorer, för att spelarna ska få chans att förbereda sig ordentligt innan de börjar spela i seniorlage­t. Johan Lindqvist säger att serien är av högsta vikt för svenska damhockeyn.

– Det är jättevikti­gt att den får finnas kvar. Jag tror verkligen att det är ett måste för att tjejerna ska kunna fortsätta spela.

På tredje plats

Ungefär halva säsongen har passerat och Team Västerort ligger just nu på tredje plats av totalt sex lag.

– Vår snittålder är lägre än för de andra lagen så vi klarar oss väldigt bra. Det finns ingenting som säger att vi inte kan ligga först när säsongen är slut. Det är en speciell situation med spelare från olika föreningar men tjejerna har snabbt lärt känna varandra och spelar bra tillsamman­s, säger Johan Lindqvist.

Han tror att det kan komma att bli fler lag i damjuniors­erien. Förra lördagen spelade Team Västerort hemmamatch mot Södertälje SK på Stora Mossen IP, som slutade 2-2. Fyra hemmamatch­er väntar under säsongen.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SPELARE. I höstas träffade vi spelarna Tilde Eriksson, Moa Gustafsson och Frida Jansson.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SPELARE. I höstas träffade vi spelarna Tilde Eriksson, Moa Gustafsson och Frida Jansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden