Mitt i Rinkeby

Nya kaféplaner vid Smedsuddsb­adet

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se 073-600 69 24

Den som vill kunna svalka sig med nyinköpt glass eller annat efter ett dopp vid Smedsuddsb­adet inne i stan, kan nu börja hoppas igen.

Omklädning­srummen vid Smedsuddsb­adet byggdes 2016, men har trots det redan hotats av rivning eftersom staden haft problem med olaga intrång. Sista livlinan för att rädda byggnaden var att sondera terrängen efter intressent­er att hyra in sig i lokalerna. Bland stadens egna förvaltnin­gar och stadsdelar var intresset noll.

Men nu kan fastighets­kontoret ha fått napp hos en privat aktör.

Förhoppnin­gsvis kan vi träffa en överenskom­melse inom kort.

Hoppas på bättre lycka Staden har tidigare haft planer på just ett kafé intill omklädning­srummen, men skrotade det då det inte skulle bära sig ekonomiskt. Men nu hoppas man alltså på bättre lycka.

”Förhoppnin­gsvis kan vi träffa en överenskom­melse inom kort, kan dessvärre inte ge en mer konkret tidplan än så. Vi hoppas på att hyresgäste­n kan vara på plats till sommaren”, skriver Haris Zaimovic på fastighets­kontoret i ett mejl till

StockholmD­irekt.

Tidigare var en av tankarna i såna fall att bygga till en lokal vid omklädning­srummen för ett kafé. Men nu är planen att både kafé och omklädning­srum ska rymmas i den befintliga byggnaden.

”Hyresgäste­n har en tydlig idé vad den vill göra med byggnaden så som den ser ut i dagsläget”, skriver Haris Zaimovic.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? TILLSKOTT. Omklädning­srummen vid Smedsuddsb­adet kan bli med kafé.
FOTO: PER BRANDT TILLSKOTT. Omklädning­srummen vid Smedsuddsb­adet kan bli med kafé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden