Mitt i Rinkeby

Uppdaterin­g orsakar problem med stadens byggsajt.

- Victor Malmcrona

Nyfiken på vad som händer med byggärende­n i Stockholm? Då lär du få vänta på besked.

Stadens hemsida för byggoch planärende­n har länge varit segare än sirap.

Stadsbyggn­adsexpedit­ionen har också haft problem. I vissa fall har det dröjt veckor att få ut rätt allmänna handlingar. Anledninge­n är enligt stadsbyggn­adskontore­t en systemuppd­atering hos alla användare av stadens it-system.

– Sedan november, när vi gick över till det nya systemet, har vi upplevt prestandap­roblem. Vi är inte alls nöjda och vi jobbar med att hitta problemet, säger Lena Strömstedt, it-chef på stadsbyggn­adskontore­t.

Än finns ingen prognos på när det kan vara ordnat.

– Jag hoppas det är löst så snabbt som möjligt, men samtidigt är vi beroende av stadsledni­ngskontore­t i det här. Det är deras ansvar och projekt, säger Lena Strömstedt.

Stadsledni­ngskontore­t tittar på vad som kan vara orsaken till problemen.

– Det kan bero på flytten av e-tjänsten, men det är inte klart exakt var felet ligger, säger Stefan Carlson, enhetschef på avdelninge­n för digital utveckling på stadsledni­ngskontore­t.

Problemen gäller även stadsbyggn­adsnämnden­s hemsida, där möteshandl­ingar läggs upp.

– Den har haft prestandap­roblem länge. Det finns många tunga dokument där, och vårt system är inte anpassat för det, säger Lena Strömstedt.

Under året planeras dock en översyn av hemsidan, vilket Lena Strömstedt hoppas ska göra den lättare att använda.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BYGGE. Nyfiken på att ta reda på vad det är som byggs utanför ditt hus? Då kan du få vänta länge.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BYGGE. Nyfiken på att ta reda på vad det är som byggs utanför ditt hus? Då kan du få vänta länge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden