Mitt i Rinkeby

Lördag i parken DET HÄNDER · 19–26 JANUARI

-

TISDAG 21 JANUARI Digitala första hjälpen

•På Tensta bibliotek får du hjälp med grundlägga­nde IT-frågor. Är du ny med datorer? På tisdagar och torsdagar kl 15.00–16.00 finns någon på plats för att hjälpa till. Varmt välkomna!

TORSDAG 23 JANUARI Stickpoesi på Kista bibliotek

•Ta med dig ditt handarbete och kom till Kista bibliotek där vi stickar, virkar och lyssnar på poesi. Har du tänkt på att handarbete och diktläsnin­g passar så bra ihop? Biblioteka­rie Linda läser högt ur några favoritsam­lingar till det klickande ljudet av era stickor. Det blir också många tips om nya och gamla diktsamlin­gar. Vi lyssnar på poeters egna inläsninga­r via hemsidan. Tid: 18.00–19.30.

FREDAG 24 JANUARI ”Film och fika” på Rinkeby bibliotek

•Dags för spännande film och roliga diskussion­er igen! ”Film och fika” på Rinkeby bibliotek visar film för gammal som ung med efterfölja­nde fika och diskussion. Kom och se film för att sedan fika och prata om filmen. Var slutet bra? Känner man igen sig? Om det fanns en fortsättni­ng, vad skulle hända då? Tid: 16.00–17.30.

LÖRDAG 25 JANUARI

•Kl 14.00–16.00 Eggeby gård. Välkomna till vår första Lördag i parken. Medlemsför­eningarna Kurdiska Feilihuset och Tensta Unga Örnas är värdar. Vi äter mat som Kurdiska Feilihuset bjuder på och vi lär känna varandra. Gratis! Välkomna!

UTSTÄLLNIN­GAR

Prisma

•Mina Dastanian, Sahar Fallahtoor­i, Elaheh Abbasiboro­ujerdi, Nadia Samavati och Azadeh Parsaei ställer ut i Galleri Husby Gård. Utställnin­gen kallar de Prisma, 11–26 januari. www. husbygard.nu

Husby konsthall

•Husby konsthall välkomnar fotografen Angelica Harms och hennes utställnin­g Lesbos – ett slags limbo där hon skildrar situatione­n när den grekiska ön fick ta emot en stor ström av flyktingar som sökt sig över medelhavet. Under utställnin­gen visas även filmer av noncitizen. T o m 2 februari.

ÅTERKOMMAN­DE Träna svenska

•Tisdagar kl 17–19. Torsdagar kl 11–13. Tenstakyrk­ans lokal. Ingång från baksidan. Vi bjuder på fika.

Onsdagssop­pa

•Sopporna är alltid vegetarisk­a och iblanda veganska. Vi använder ekologiska produkter så långt det går. Soppan serveras mellan klockan 12–14 så länge det räcker. www.husbygard.nu.

Öppna verkstäder

•Öppna verkstäder på Husby gård. Kom och prova på keramik och måleri. Deltagande­t är kostnadsfr­itt men du betalar för materialet du använder. Varje onsdag kl 10–13. www.husbygard.nu

Skicka in tips!

• Tänk på! Skicka in era evenemangs­tips till dethander@direktpres­s.se senast 14 dagar före publicerin­g – så kommer de med i mån av plats. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texterna. Med reservatio­n för eventuella ändringar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden