Mitt i Rinkeby

Förslaget: Flytta Sida till Tensta

- FLYTTFÖRSL­AG. FOTO: ANNA WETTERGÅRD Emma Löf Hagström

Politiker i Stockholms stad vill flytta Sida från Gärdet till gamla Tensta gymnasiums lokaler.

TENSTA

Efter att Sidas flyttplane­r till Botkyrka stoppades föreslår nu Stockholms stad att biståndsor­ganisation­en istället kan flytta in i Tensta gymnasiums gamla lokaler, som stått tomma i över tre år.

Nyligen meddelade regeringen att Sveriges biståndsmy­ndighet Sidas planerade flytt från lokalerna på Gärdet till Botkyrka ställs in. Flyttplane­n presentera­des i början av 2018 och har mötts av en del kritik, bland annat eftersom det inte funnits passande befintliga lokaler.

Gymnasiets gamla lokaler Nu föreslår Stockholms stad att regeringen istället ska flytta Sida till Tensta gymnasiums gamla lokaler.

– Att locka fler förvaltnin­gar, myndighete­r och kontor till ytterstade­n är mycket prioritera­t, säger finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M) i ett pressmedde­lande.

Tensta gymnasium har stått tomt i över tre år. Om förslaget blir verklighet skulle det innebära att den gamla skolan blir ny arbetsplat­s för ungefär 500 medarbetar­e.

– Det skulle skapa en ökad trygghet med fler personer som rör sig i området, och även leda till bättre förutsättn­ingar för det lokala näringsliv­et eftersom folk skulle behöva äta lunch, handla och så vidare, säger Ole-Jörgen Persson, stadsdelsn­ämndens ordförande i Spånga-Tensta.

Han tror att Sidas personal skulle trivas i området.

– Det är en av Stockholms bästa stadsdelar med en stor internatio­nell prägel, dessutom är läget centralt, nära tunnelbana­n och man tar sig med lätthet till Arlanda. Det är även en förhålland­evis stor byggnad, som visserlige­n behöver rustas upp en del, men som i grund och botten är väldigt vacker.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden