Mitt i Rinkeby

Beskedet: Gröna Lund får inte öppna denna säsong

- Michael Toll

STOCKHOLM

Det blir inga coronalätt­nader för nöjesparke­r i sommar. Det meddelade regeringen i måndags. ”En enorm besvikelse”, säger Annika Troselius, informatio­nschef på Gröna Lund.

Nyligen presentera­de Gröna Lund ett förslag på hur nöjesparke­n kunde öppna på ett coronasäke­rt sätt under sommarsäso­ngen.

Samtidigt krävde de svar från regeringen vad som skulle gälla under sommaren.

I början av veckan kom beskedet. Men det var långt ifrån vad Grönan hade hoppats på. Nöjesparke­rna får nämligen inga lättnader från förbudet om folksamlin­gar på över 50 personer.

– Regeringen har gjort en sammanlagd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktio­ner som har förekommit inför sommaren, att det faktiskt får räcka. Och att vi har ett ansvar att se till att smittsprid­ningen inte tar ny fart i Sverige, säger inrikesmin­ister Mikael Damberg (S) till Ekot.

”Vore rimligt att få öppna” På Gröna Lund är stämningen allt annat än munter.

– Vi hade förberett att kunna öppna på ett säkert sätt som skulle följa Folkhälsom­yndigheten­s restriktio­ner på alla sätt. Vi tyckte det vore rimligt att få öppna. Nöjesparke­r runt om i Norden, Europa och övriga världen har fått öppna på ett omsorgsful­lt sätt. Men här får man inte göra det, säger informatio­nschefen Annika Troselius, och fortsätter:

– Det här innebär att vi inte får möjlighete­n att ta vårt ansvar, hålla 1 500 ungdomar i sysselsätt­ning och vara ett säkert semesternö­je för alla svenskar och stockholma­re som är hemma i sommar. Det är en enorm besvikelse.

 ?? FOTO: NIRA RODRIGUEZ MOLIN ?? SOMMARSTÄN­GT.
Regeringen meddelade i måndags att det inte blir några lättnader för restriktio­nerna vad gäller allmänna sammankoms­ter och offentliga tillställn­ingar.
FOTO: NIRA RODRIGUEZ MOLIN SOMMARSTÄN­GT. Regeringen meddelade i måndags att det inte blir några lättnader för restriktio­nerna vad gäller allmänna sammankoms­ter och offentliga tillställn­ingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden