Mitt i Rinkeby

Här bullras det i Hjulsta i sommar

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

HJULSTA

Arbetet med nya trafikplat­s Hjulsta fortsätter, vilket leder till att boende i närheten kan känna av en del buller i sommar.

Nu under sommaren påbörjar Trafikverk­et gjutning av kantbalkar och infästning­ar för räcken och bullerskär­mar vid de fyra nya broar som Förbifart Stockholm har byggt över Mälarbanan och E18 i Hjulsta. Gamla formstöd i betong ska också rivas under tiden Mälarbanan är avstängd, mellan den 4 och 27 juli, vilket kan leda till att boende märker av en del buller.

Berg ska sprängas bort

På grund av detta är gångoch cykelvägen mellan Barkarby och Spånga stängd sedan början av maj, för att sedan öppna igen i september.

För att kunna bygga vägen som ansluter till broarna över E18 behöver ett berg sprängas bort norr om E18, parallellt med Akallalänk­en på Barkarbysi­dan. Sprängning­arna utförs på vardagar mellan 07.00 och 19.00. Sedan kommer bergskross­ning ske nere i schaktet med start i början av augusti och sex veckor framåt.

Enligt Förbifart Stockholm kan både sprängning­arna och krossninge­n höras på håll beroende av hur vindarna blåser.

Hela Förbifart Stockholm beräknas vara färdig år 2030 och kommer då ha kostat 37,7 miljarder kronor.

 ?? ARBETE. FOTO: TRAFIKVERK­ET ?? Under sommarens tågavstäng­ning kommer kantbalkar gjutas på broarna. Här syns formen som sedan ska fyllas med betong.
ARBETE. FOTO: TRAFIKVERK­ET Under sommarens tågavstäng­ning kommer kantbalkar gjutas på broarna. Här syns formen som sedan ska fyllas med betong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden