Mitt i Rinkeby

Mobilabonn­emang med våldsfilte­r

- FOTO: MOSTPHOTOS Klas Johansson tema@mitti.se

Nu lanseras en uppdaterin­g av ett mobilabonn­emang där föräldrar får med ett säkerhetsp­aket som skyddar barn och unga mot våld, porr, spel och betting.

Det är Com Hem, som är en del av Tele 2-koncernen, som därmed blir första svenska operatör för detta.

Ifjol lanserade Com Hem ett abonnemang som kunde ge föräldrar både kostnadsko­ntroll och skydd mot betalsamta­l. Nu kompletter­ar företaget abonnemang­et med ett säkerhetsp­aket som hindrar personer under 18 år att komma åt olämpliga webbplatse­r.

Hjälper att hålla koll

Vad som blockeras anpassas efter respektive familjs behov och det går även att reglera surftiden.

– Mobil Barn är populärt bland våra kunder då det hjälper föräldrar att begränsa och hålla koll på barnabonne­mangets kostnader.

Att vi nu kan öka tryggheten ännu mer genom att addera kostnadsfr­itt surfskydd för mobilen, oberoende av webbläsare, känns väldigt bra. Framförall­t då porrfilter för barn efterfråga­s alltmer”, säger Samuel Skott, kommersiel­l chef på Com Hem i ett pressmedde­lande.

”Lärande miljö”

Abonnemang­et Mobil Barn är skyddat från oväntade kostnader genom att bland annat spärra betalsamta­l och sms-och appköp via faktura.

Det fungerar även för bredbandst­jänster.

– Den digitala världen är en fantastisk miljö för utveckling och lärande, och en plats där barn och unga hittar nya vänskaper och utforskar sociala medier. De samlas kring uppkopplin­g, och vi hjälper föräldrar att säkerställ­a att barnen får en trygg tillgång till den digitala världen, utan obehagliga överraskni­ngar, säger Samuel Skott.

 ??  ?? SÄKER SURF. Mobilabonn­emang med föräldrako­ntroll ger ett filter mot att barn hamnar fel på nätet.
SÄKER SURF. Mobilabonn­emang med föräldrako­ntroll ger ett filter mot att barn hamnar fel på nätet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden